KookJij

Runderstoof met Bockbier

Een heerlijk runderstoof met bockbier recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Runderstoof met Bockbier te bereiden

1).Bestrooi de blokjes vlees met flink vers gemalen zwarte peper.
2).Bak in de rijstolie het vlees aan alle kanten bruin en zet het vlees even apart.
3).Smeer de mosterd op de ontbijtkoek en snij die vervolgens in kleine blokjes.
4).Bak de uien in het overgebleven vet in de pan met de knoflook en de pancetta.
5).Wanneer de uien zacht zijn geworden, roer dan alle kruiden er door met het tomaten concentraat, de balsamico en de appel(peren)stroop.
6).Voeg het vlees toe , de blokjes ontbijtkoek en het flesje bier en breng zachtjes aan de kook.
7).Doe het deksel er op en schuif in het midden van de oven en laat het er 2 1/2 uur in zitten.
8).Kijk dan of het gaar is en niet droog gekookt.
9).Eventueel nog vocht bij doen en/of nog langer door laten stoven.
10.Breng op smaak met peper en evt. wat zeezout.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef dit stoofgerecht met witte rijst of aardappelpuree.
*'s winters met bv rode kool of een andere gesmoorde kool
*'s zomers bv met een salade

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Liske, Dank je voor de correctie. Natuurlijk heb je gelijk. Ik heb het veranderd.
Jan A.
Liske

Liske zegt:
100 gram vlees lijkt me wat weinig voor 4 personen. Zal 1000 gram moeten zijn?