KookJij

Runderstoof van Sukadelappen

Een heerlijk runderstoof van sukadelappen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Engelse vrienden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Runderstoof van Sukadelappen te bereiden

1).Wrijf het vlees in met de Ras el Hanout en bestrooi het met de bloem en leg het vervolgens in de grote pan.
2).Doe de ui, knoflook en winterwortel er bij.
3).Doe de port, het bier en de azijn ook in de pan.
4).Bedek de pan met dubbelgevouwen bakpapier en leg hierop het deksel.
5).Zet op het vuur en breng aan de kook.
6).Zet nu in de voorverwarmde oven en laat het 5½ uur er in staan
NOTABENE: Gebruik je de slowcooker, dan de slowcooker op slow zetten en het vlees 6 uren laten stoven.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er aardappelpuree bij en rode kool.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lilith

lilith zegt:
Ah, dank voor het antwoord. Wat betreft de Ras el Hanout... Volgens mij verkoopt Jumbo dat ook en ik denk nog wel meer supermarkten. Ik ga zelf nog even op onderzoek uit bij C1000.
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Lilith,Gerrit van Hanja,
Dubbelgevouwen papier sluit beter af tussen deksel en dekselrand van de pan en scheurt minder snel in.
Ras el Hanout kun je in alle Marokkaanse winkels,
vele Turkse winkels en vele toko's kopen.
Jan A.

En zelf bij AH!
Redactie KookJij
lilith

lilith zegt:
Wat is de reden voor het dubbelgevouwen bakpapier, Jan?
Gerrit van Hanja

Gerrit van Hanja zegt:
Koop ik dan bij een toko:p
derbyke

derbyke zegt:
Ras el Hanout zijn typisch Marokkaanse kruiden

Natuurlijke kruidenmengeling op basis van 100% kruiden en specerijen zonder toegevoegd zout.
Gemakkelijk te gebruiken bij Noord-Afrikaanse couscous of tajines met rijst, kip, lamsvlees, groenten, enz...
Ook heerlijk als rub voor lamskoteletjes op de grill of als marinade voor wild, barbecue of grill.




Ras-el-Hanout: kurkuma, kaneel, gember, anijs, peper, chillies, laos, piment, foelie, nootmuskaat, kruidnagel, kardemom, foelie.
Ras-el-Hanout Royal: peper, koriander, kaneel, chili, gember, komijn, kummel, anijs, venkel, kurkuma, muskaat, galangal, steranijs, kruidnagel, laurier, kardamom, lavendel, rozenknoppen.
Groetjes
:);):p
Gerrit van Hanja

Gerrit van Hanja zegt:
Goede morgen, wat is Ras el hanout, misschien ken ik het onder een andere naam:):)