Recept
« Terug naar recepten
Runderstoof van Sukadelappen
PT240M
Runderstoof van Sukadelappen
Een heerlijk runderstoof van sukadelappen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Engelse vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderstoof van Sukadelappen te bereiden
1).Wrijf het vlees in met de Ras el Hanout en bestrooi het met de bloem en leg het vervolgens in de grote pan.
2).Doe de ui, knoflook en winterwortel er bij.
3).Doe de port, het bier en de azijn ook in de pan.
4).Bedek de pan met dubbelgevouwen bakpapier en leg hierop het deksel.
5).Zet op het vuur en breng aan de kook.
6).Zet nu in de voorverwarmde oven en laat het 5½ uur er in staan
NOTABENE: Gebruik je de slowcooker, dan de slowcooker op slow zetten en het vlees 6 uren laten stoven.
2).Doe de ui, knoflook en winterwortel er bij.
3).Doe de port, het bier en de azijn ook in de pan.
4).Bedek de pan met dubbelgevouwen bakpapier en leg hierop het deksel.
5).Zet op het vuur en breng aan de kook.
6).Zet nu in de voorverwarmde oven en laat het 5½ uur er in staan
NOTABENE: Gebruik je de slowcooker, dan de slowcooker op slow zetten en het vlees 6 uren laten stoven.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er aardappelpuree bij en rode kool.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Dubbelgevouwen papier sluit beter af tussen deksel en dekselrand van de pan en scheurt minder snel in.
Ras el Hanout kun je in alle Marokkaanse winkels,
vele Turkse winkels en vele toko's kopen.
Jan A.
En zelf bij AH!
Redactie KookJij
derbyke zegt:
Natuurlijke kruidenmengeling op basis van 100% kruiden en specerijen zonder toegevoegd zout.
Gemakkelijk te gebruiken bij Noord-Afrikaanse couscous of tajines met rijst, kip, lamsvlees, groenten, enz...
Ook heerlijk als rub voor lamskoteletjes op de grill of als marinade voor wild, barbecue of grill.
Ras-el-Hanout: kurkuma, kaneel, gember, anijs, peper, chillies, laos, piment, foelie, nootmuskaat, kruidnagel, kardemom, foelie.
Ras-el-Hanout Royal: peper, koriander, kaneel, chili, gember, komijn, kummel, anijs, venkel, kurkuma, muskaat, galangal, steranijs, kruidnagel, laurier, kardamom, lavendel, rozenknoppen.
Groetjes
:);):p
lilith zegt: