Verdeel de gestoomde rijst over de borden en schep stoofpot er over. Dan de geblancheerde taugé er bij.
Druppel er sesamolie over en gesnipperde lenteui.
Strooi daarover gefrituurde uitjes en geef er sambal bij. (of Nam Prik Pao)
Recept
« Terug naar recepten
Runderstoofpot op Koreaanse Wijze uit de Slow Cooker
PT250M
Runderstoofpot op Koreaanse Wijze uit de Slow Cooker
Een heerlijk runderstoofpot op koreaanse wijze uit de slow cooker recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
250 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Korea
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderstoofpot op Koreaanse Wijze uit de Slow Cooker te bereiden
1).In en grote pan met dikke bodem de olie verhitten en daarin het vlees rondom bruin bakken.
2).Het vlees gaat in de crockpot van de slow cooker.
3).De pan van het vlees gaat terug op het vuur en daarin worden ketjap, wijn, bouillon en suiker aan de kook gebracht.
4).Ook dat gaat de slow cooker in en die wordt vervolgens op HIGH gezet met de uien en 2 uren.
5).Dan aan de knoflook en lomboks er bij en 1 uur op HIGH laten koken.
6).In de tussentijd wordt de taugé 1/2 minuut geblancheerd in kokend water.
7).Papje maken van de maïzena en 100 cc vocht uit de slow cooker.
8).Haal het vlees uit de slow cooker en doe dat in een grote kom.
9).In de cooker gaat het maïzena papje. Deksel er op en een paar minuten laten koken.
10).Met 2 vorken het vlees uit elkaar trekken en dat met de kool, zure ui en zure bom in de crockpot doen en laat dit 5 minuten goed doorkoken op HIGH.
2).Het vlees gaat in de crockpot van de slow cooker.
3).De pan van het vlees gaat terug op het vuur en daarin worden ketjap, wijn, bouillon en suiker aan de kook gebracht.
4).Ook dat gaat de slow cooker in en die wordt vervolgens op HIGH gezet met de uien en 2 uren.
5).Dan aan de knoflook en lomboks er bij en 1 uur op HIGH laten koken.
6).In de tussentijd wordt de taugé 1/2 minuut geblancheerd in kokend water.
7).Papje maken van de maïzena en 100 cc vocht uit de slow cooker.
8).Haal het vlees uit de slow cooker en doe dat in een grote kom.
9).In de cooker gaat het maïzena papje. Deksel er op en een paar minuten laten koken.
10).Met 2 vorken het vlees uit elkaar trekken en dat met de kool, zure ui en zure bom in de crockpot doen en laat dit 5 minuten goed doorkoken op HIGH.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Het principe is:op een lage temperatuur lang verwarmen geeft uiteindelijk sappiger en lekkerder producten.
Jan A.
hns zegt:
Het bereidingsproces duurt langer, maar smaken blijven beter behouden.;):p
nellie111 zegt:
:(:(
headdamage zegt: