Geef er rijst bij en een zwarte bonen schotel.
***********
NOOT: Het typisch Braziliaanse is de sterke koffie, die bij het gerecht wordt gebruikt. Dit geeft een geheel eigensmaak.
Recept
« Terug naar recepten
Runderstoofvlees met Koffie op Braziliaanse Wijze
PT210M
Runderstoofvlees met Koffie op Braziliaanse Wijze
Een heerlijk runderstoofvlees met koffie op braziliaanse wijze recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Brazilie
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kennissen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderstoofvlees met Koffie op Braziliaanse Wijze te bereiden
1).Bak in een grote pan met dikke bodem de stukjes vlees rondom bruin in 2 eetlepels heet gemaakte rijstolie.
2).Bak in een andere anti-aanbakpan de uien, knoflook en paprika aan tot de uien zacht zijn geworden en voeg dan alle kruiden toe en bak dan nog even 5 minuten door al roerend.
3).Verhit in een pannetje de kofie met de wijn.
4).Voeg nu de groentemix en de koffie mix toe aan de vlessmassa, roer goed door en breng vervolgens aan de kook.
5).Doe het deksel er op en schuif voor 3 uren in de oven.
6).OPTIONEEL: Als je de saus wat dikker wil, zet de pan dan terug op het vuur en kook al roerend in tot de gewenste dikte is bereikt.
6A).OF : dik in met aardappelmeel of maizena.
2).Bak in een andere anti-aanbakpan de uien, knoflook en paprika aan tot de uien zacht zijn geworden en voeg dan alle kruiden toe en bak dan nog even 5 minuten door al roerend.
3).Verhit in een pannetje de kofie met de wijn.
4).Voeg nu de groentemix en de koffie mix toe aan de vlessmassa, roer goed door en breng vervolgens aan de kook.
5).Doe het deksel er op en schuif voor 3 uren in de oven.
6).OPTIONEEL: Als je de saus wat dikker wil, zet de pan dan terug op het vuur en kook al roerend in tot de gewenste dikte is bereikt.
6A).OF : dik in met aardappelmeel of maizena.