Recept
« Terug naar recepten
Runderstoofvlees uit India
PT300M
Runderstoofvlees uit India
Een heerlijk runderstoofvlees uit india recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
300 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderstoofvlees uit India te bereiden
1).Doe in een blender de uien, knoflook, Nam Prik Pao, djahé en de poedervormige kruiden en draai daarvan een homogene pasta.
2).Verhit de olie in de gietijzeren pan en frituur daarin de kruiden-boemboe tot die goed gaat geuren.
3).Doe daarna het vlees er bij en bak dat bruin aan alle kanten.
4).Zet het vuur nu laag, vul de pan met de groente- bouillon tot het vlees net onder staat, doe het deksel op de pan en laat het geheel minstens 3 uren koken.
(Je kunt de pan ook in z'n geheel 4 uren in de oven schuiven die op 90°C staat).
5).Doe nu het deksel er af en kook verder onder zo nu en dan roeren tot de vloeistof voor het grootste gedeelte is verdampt.
2).Verhit de olie in de gietijzeren pan en frituur daarin de kruiden-boemboe tot die goed gaat geuren.
3).Doe daarna het vlees er bij en bak dat bruin aan alle kanten.
4).Zet het vuur nu laag, vul de pan met de groente- bouillon tot het vlees net onder staat, doe het deksel op de pan en laat het geheel minstens 3 uren koken.
(Je kunt de pan ook in z'n geheel 4 uren in de oven schuiven die op 90°C staat).
5).Doe nu het deksel er af en kook verder onder zo nu en dan roeren tot de vloeistof voor het grootste gedeelte is verdampt.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef bij deze vleesstoof witte rijst en strooi bij het opdienen er een flinke hoeveelheid gesnipperd korianderblad over.
adavaniwaarden zegt: