KookJij

Runderwang met worteltjes

Een heerlijk runderwang met worteltjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: lekker van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Runderwang met worteltjes te bereiden

Verwarm de oven voor op 160° C.
Schil de wortelen en snijd ze in stukken.
Bak het vlees goudbruin aan in wat boter.
Haal het uit de pan en bak de wortelen, gesnipperde sjalotten, ui en knoflook aan in hetzelfde vet.
Roer er de bloem door, overgiet met de wijn en roer goed.
Laat de alcohol uitkoken en leg het vlees terug in de pan, samen met het kruidentuiltje.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg er eventueel wat water aan toe zodat het vlees net onderstaat.
Zet de pan in de oven en laat 2 uur garen.
Lekker met gestoomde aardappelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Klopt Marianne, maar ons rundje mag toch ook eens aan de beurt komen;)
Marianne

Marianne zegt:
Dit is nog lekkerder met kalfswangetjes, veel zachter vlees.