Recept
« Terug naar recepten
Runderwang met worteltjes
PT150M
Runderwang met worteltjes
Een heerlijk runderwang met worteltjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderwang met worteltjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 160° C.
Schil de wortelen en snijd ze in stukken.
Bak het vlees goudbruin aan in wat boter.
Haal het uit de pan en bak de wortelen, gesnipperde sjalotten, ui en knoflook aan in hetzelfde vet.
Roer er de bloem door, overgiet met de wijn en roer goed.
Laat de alcohol uitkoken en leg het vlees terug in de pan, samen met het kruidentuiltje.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg er eventueel wat water aan toe zodat het vlees net onderstaat.
Zet de pan in de oven en laat 2 uur garen.
Lekker met gestoomde aardappelen.
Schil de wortelen en snijd ze in stukken.
Bak het vlees goudbruin aan in wat boter.
Haal het uit de pan en bak de wortelen, gesnipperde sjalotten, ui en knoflook aan in hetzelfde vet.
Roer er de bloem door, overgiet met de wijn en roer goed.
Laat de alcohol uitkoken en leg het vlees terug in de pan, samen met het kruidentuiltje.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg er eventueel wat water aan toe zodat het vlees net onderstaat.
Zet de pan in de oven en laat 2 uur garen.
Lekker met gestoomde aardappelen.
fijnproever zegt: