Recept
« Terug naar recepten
Rundstoverij
PT2M
Rundstoverij
Een heerlijk rundstoverij recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Freddy Lemaire
Bereidingstijd:
2 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
eigen maak
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rundstoverij te bereiden
Boter in de pot licht laten bruinen, vlees laten dichtschroeien, peper van de molen erop en zouten, 1 koffielepel korianderbolletjes fijnstampen en erbij doen. Uien snipperen en erbij doen laten aanstoven voor 15 min, flesje Duvel openen en over het vlees gieten, desgewenst nog wat aanlengen met water zodat het vlees onder staat, 3 tot 4 laurier blaadjes toevoegen, 1 tot 2 bouillonblokjes naar smaak toevoegen,1 beschuit toevoegen. Dit alles ongeveer 2 à 3 u. op een zacht vuur laten stoven, even proeven, desgewenst bijkruiden, ( wil je het zoeter laten smaken 1 eetlepel rode bessenconfituur toevoegen), saus binden met sausbinder of maïsbloem.
Mijn kookverhaal (Freddy Lemaire)
Erg lekker bij zelfgemaakte frietjes.
greet zegt: