KookJij

Rundvlees Gemarigrilled

Een heerlijk rundvlees gemarigrilled recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 200 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rundvlees Gemarigrilled te bereiden

MARINADE - DRESSING :
*Doe alle ingredienten voor de marinade in de keukenmachine en draai hiervan een gladde dunne marinade.
*Doe het vlees in een stevige plastic zak met de helft van de marinade en bind goed dicht,zo dat het vlees continu wordt bedekt door de marinade.Leg 3 uur in de koelkast.
*Laat het vlees dan weer op kamertemperatuur komen,pak het uit en dep het droog
*Kwast het vlees nu in met wat olijf olie en leg het op de grill en grill het aan beide zijden 6 minuten
OF : Leg het op de griilrooster van de oven ,in het midden.
De oven was voorverwarmd op 200 graden Celsius en we laten het vlees er 15 minuten in zitten (leg wel een stuk folie om de bodem van de oven te sparen)
OF : Leg het stuk vlees in een gloeiend hete grillpan,6 minuten op de ene zijde en 6 minuten op de andere zijde
*Laat hierna het vlees op z'n minst 10 minuten rusten onder een stukje folie

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Het vlees kan nu opgediend worden met de andere helft van de Marinade - Dressing.
*Zorg er wel voor dat het vlees dwars op de vezelstructuur in dunne plakken wordt gesneden,anders verpest je het vlees.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Goedemiddag Liske,Een teppanyaki grillplaat kan gebruikt worden in de oven, op het fornuis,in of op de BBQ,enz.Het is een soort superdeluxe bakblik dat zodanig is opgebouwd (van metaal),dat een uitgebreide cq gelijkmatige warmtegeleiding is gegarandeerd.Je kunt het als bakblik gebruiken,als grillpan,enz.enz.
Succes.
Jan A.
Liske

Liske zegt:
Hallo Jan,
Sinds kort ben ik eigenaresse van een teppanyaki grillplaat. Op deze site zijn daarvoor speciaal geen recepten te vinden. Maar ik neem aan dat ik dit soort gerechten daar ook voor kan gebruiken?
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Beste Corrine,Goed beschouwd kun je dit recept doen met alle soorten rundvlees.Maar de ene soort is wel veel duurder dan de andere soort."Voorste buikplaat","naborst","klapstuk" zijn soorten rundvlees (verwijst naar de plaatsen waar je het vindt),die goed bruikbaar zijn voor dit soort grill gerechten en ze zijn bovendien niet zo duur.Maar vraag het gewoon aan je slager,die kan het je precies uitleggen.Ik hoop tenminste dat je een ambachtelijke slager hebt.
Succes.
Jan A:?
corrine

corrine zegt:
lijkt me erg lekker hij staat al bij mijn favorieten..maar (zal wel een domme vraag zijn)bedoel je met cq klapstuk i.p.v de rundvlees of moet het erbij??:?