Bij gebrek aan zwarte bonen heb ik eens gebruik gemaakt van twee zakjes zwarte bonensaus van AMOY. Dit is ons zo goed bevallen dat ik dit voortaan ben gaan gebruiken.
Men kan dan de zwarte bonen, water en bouillon weglaten.
Recept
« Terug naar recepten
Rundvlees in zwarte bonensaus
PT30M
Rundvlees in zwarte bonensaus
Een heerlijk rundvlees in zwarte bonensaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4/6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
China, het land en zijn keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rundvlees in zwarte bonensaus te bereiden
Kneus de zwarte bonen en zet ze in het water een avond van te voren in de week.
Meng de sojasaus, maïzena, sherry en suiker in een ruime schaal.
Snijd de bieflapjes in dunne reepjes en doe ze in de schaal met de marinade. Schep goed om en laat een paar uur marineren, dit is voldoende maar het kan ook een avond van te voren.
Ontdoe de paprika van de zaadjes en zaadlijsten en snijd in repen.
Verhit de wok en doe de olie erin. Roerbak de paprikareepjes in de hete olie 1minuut en haal ze er dan uit.
Doe het vlees met de marinade in de wok en laat al omscheppend bruin bakken.
Voeg de geweekte zwarte bonen en de bouillon toe.
Breng aan de kook en laat het een beetje indikken. Voeg de paprika, tomaatstukjes en peper toe.
Laat dit goed heet worden en serveer direct.
Lekker met witte rijst maar nog lekkerder met nasi.
Meng de sojasaus, maïzena, sherry en suiker in een ruime schaal.
Snijd de bieflapjes in dunne reepjes en doe ze in de schaal met de marinade. Schep goed om en laat een paar uur marineren, dit is voldoende maar het kan ook een avond van te voren.
Ontdoe de paprika van de zaadjes en zaadlijsten en snijd in repen.
Verhit de wok en doe de olie erin. Roerbak de paprikareepjes in de hete olie 1minuut en haal ze er dan uit.
Doe het vlees met de marinade in de wok en laat al omscheppend bruin bakken.
Voeg de geweekte zwarte bonen en de bouillon toe.
Breng aan de kook en laat het een beetje indikken. Voeg de paprika, tomaatstukjes en peper toe.
Laat dit goed heet worden en serveer direct.
Lekker met witte rijst maar nog lekkerder met nasi.
Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Bobby zegt:
stippie zegt:
slaatje zegt:
Joyce zegt:
slaatje zegt:
hns zegt:
Gerda Lamers zegt: