KookJij

Rundvlees in zwarte bonensaus

Een heerlijk rundvlees in zwarte bonensaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4/6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: China, het land en zijn keuken
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rundvlees in zwarte bonensaus te bereiden

Kneus de zwarte bonen en zet ze in het water een avond van te voren in de week.
Meng de sojasaus, maïzena, sherry en suiker in een ruime schaal.
Snijd de bieflapjes in dunne reepjes en doe ze in de schaal met de marinade. Schep goed om en laat een paar uur marineren, dit is voldoende maar het kan ook een avond van te voren.
Ontdoe de paprika van de zaadjes en zaadlijsten en snijd in repen.
Verhit de wok en doe de olie erin. Roerbak de paprikareepjes in de hete olie 1minuut en haal ze er dan uit.
Doe het vlees met de marinade in de wok en laat al omscheppend bruin bakken.
Voeg de geweekte zwarte bonen en de bouillon toe.
Breng aan de kook en laat het een beetje indikken. Voeg de paprika, tomaatstukjes en peper toe.
Laat dit goed heet worden en serveer direct.
Lekker met witte rijst maar nog lekkerder met nasi.

Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)

Bij gebrek aan zwarte bonen heb ik eens gebruik gemaakt van twee zakjes zwarte bonensaus van AMOY. Dit is ons zo goed bevallen dat ik dit voortaan ben gaan gebruiken.
Men kan dan de zwarte bonen, water en bouillon weglaten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerda Lamers

Gerda Lamers zegt:
Dit moeten jullie zeker maken, deze reacties brengen mij ook weer op het idee, het is voor mij ook alweer een poos geleden dat ik het gemaakt heb en gegarandeerd het is superrrrrrrrr lekkerrrrrrrrrr. :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Mmmm.....lijkt me heerlijk, ik ben dol op dit soort gerechten! :-)
Bobby

Bobby zegt:
Ik ben erg liefhebber van zwarte bonensaus, meestal doe ik het met kip ipv rundvlees. Het recept heb ik toegevoegd aan mijn Favorieten, binnenkort maar eens maken :-)
stippie

stippie zegt:
Soyasaus is heel iets anders dan ketjap, Soya is zout en dun, en ketjap is dikker en zoet, je heb ook zoute ketjap trouwens, dus denk gewoon toch recept volgen zoals hij is.
hns

hns zegt:
Gerda,voeg het toe aan mn favourieten, grt Hans:):):):)
slaatje

slaatje zegt:
Het beste is om voor dit recept dan toch maar ketjap manis te gebruiken en dan wat minder suiker als je bang bent dat het te zoet wordt. Groetjes Gerda :D
Joyce

Joyce zegt:
Sojasaus (oftewel ketjap). Je hebt neutrale sojasaus (staat vaak ketjap A op), je hebt ketjap manis, dat is zoet en je hebt ketjap asin, dat is zout. Het beste is om neutrale sojasaus te gebruiken om de smaken niet teveel te beinvloeden. Succes
slaatje

slaatje zegt:
Zwarte sojasaus is wat stroperig en lichte is meer 'waterig', volgens mij. Ik gebruik altijd gewoon de ketjap manis van de Lidl, is uitstekend. Probeer maar Hans, dit is echt ongelooflijk lekker. Groetjes Gerda :p:p
hns

hns zegt:
Mooi recept! Ik snap nooit zwarte en lichte soja saus, wat is het verschil? Groet Hans:):)
slaatje

slaatje zegt:
Succes, het is echt heerlijk. Groetjes Gerda :p;)
inwitte

inwitte zegt:
Ik ga dit denk ik zondag proberen, ik laat nog wel weten wat ik ervan vond.
ineke