Geef er aardappel purée bij met worteltjes en boontjes.
NOOT:
Dit recept werd gemaakt door Jan A.van der Hoeden voor de recepten-wedstrijd van La Trappe bieren in Mei 2013.
Recept
« Terug naar recepten
Rundvlees Trippel Trap uit de Slow Cooker
PT480M
Rundvlees Trippel Trap uit de Slow Cooker
Rundvlees Trippel Trap uit de Slow Cooker
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
480 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rundvlees Trippel Trap uit de Slow Cooker te bereiden
1).Smeer de crockpot van de slow cooker in met olie.
2).Leg de plakjes uien op de bodem van de crockpot en strooi daarover uit de knoflook.
3).Mix 1 eetlepel ahornstroop met 1 eetlepel rijstolie, koriander, komijn, gember en kruidnagelpoeder en maak een homogeen mengsel.
4).Smeer hiermee het vlees in en laat het een 1/2 uur in trekken.
5).Leg het vlees op de uien.
6).Giet over het vlees een flesje "La Trappe , Tripel"
7).Giet de bouillon over het vlees.
8).Zet op LOW en laat het vlees 7 uren garen.
9).Haal het vlees er uit na 7 uur en houd warm.
10).Kook de bier-bouillon massa in de crockpot in (in een pannetje) tot 250 cc
11).Maak een papje van de maïzena en 4 eetlepels water en voeg het maïzena papje toe aan de vloeistof in de crockpot, en roer tot het een mooie dikke saus is geworden.
12).Snij het vlees dwars op de draad in mooie dikke schijven en doe het vlees weer in de pan om weer door en door warm te worden.
2).Leg de plakjes uien op de bodem van de crockpot en strooi daarover uit de knoflook.
3).Mix 1 eetlepel ahornstroop met 1 eetlepel rijstolie, koriander, komijn, gember en kruidnagelpoeder en maak een homogeen mengsel.
4).Smeer hiermee het vlees in en laat het een 1/2 uur in trekken.
5).Leg het vlees op de uien.
6).Giet over het vlees een flesje "La Trappe , Tripel"
7).Giet de bouillon over het vlees.
8).Zet op LOW en laat het vlees 7 uren garen.
9).Haal het vlees er uit na 7 uur en houd warm.
10).Kook de bier-bouillon massa in de crockpot in (in een pannetje) tot 250 cc
11).Maak een papje van de maïzena en 4 eetlepels water en voeg het maïzena papje toe aan de vloeistof in de crockpot, en roer tot het een mooie dikke saus is geworden.
12).Snij het vlees dwars op de draad in mooie dikke schijven en doe het vlees weer in de pan om weer door en door warm te worden.