Recept
« Terug naar recepten
Rundvleesreepjes in oestersaus
PT35M
Rundvleesreepjes in oestersaus
Een heerlijk rundvleesreepjes in oestersaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
A Kluijt
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
215 kCal energie
26 Gram eiwit
10 Gram vet
7 Gram koolhydraten
26 Gram eiwit
10 Gram vet
7 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Aziatisch koken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rundvleesreepjes in oestersaus te bereiden
Het vlees in een kom doen. De sojasaus, de suiker en 1 eetl maïzena toevoegen. Het vlees goed door de marinade scheppen en 15 min. laten rusten.
De plantaardige olie in de wok verhitten tot de olie zeer heet is. De sesamolie toevoegen.
Vlees en marinade in de wok doen en op een hoog vuur 2 min. roerbakken.
Spinazie en bosuitjes toevoegen en 1 min. roerbakken.
De in plakjes gesneden champignons en 1 eetl. oestersaus toevoegen en roerbakken tot de champignons goed warm zijn.
De rest van de maïzena door de kippenfond roeren en in de wok gieten.
Aan de kook brengen en 1,5 min. laten koken onder voortdurend roeren tot de saus indikt.
Het vlees met de groenten op een grote schaal of voorverwarmde borden scheppen. De rest van de oestersaus er overheen sprenkelen.
Direct serveren.
De plantaardige olie in de wok verhitten tot de olie zeer heet is. De sesamolie toevoegen.
Vlees en marinade in de wok doen en op een hoog vuur 2 min. roerbakken.
Spinazie en bosuitjes toevoegen en 1 min. roerbakken.
De in plakjes gesneden champignons en 1 eetl. oestersaus toevoegen en roerbakken tot de champignons goed warm zijn.
De rest van de maïzena door de kippenfond roeren en in de wok gieten.
Aan de kook brengen en 1,5 min. laten koken onder voortdurend roeren tot de saus indikt.
Het vlees met de groenten op een grote schaal of voorverwarmde borden scheppen. De rest van de oestersaus er overheen sprenkelen.
Direct serveren.
Netty zegt: