KookJij

Rundvleesreepjes in oestersaus

Een heerlijk rundvleesreepjes in oestersaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie: 215 kCal energie
26 Gram eiwit
10 Gram vet
7 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Aziatisch koken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rundvleesreepjes in oestersaus te bereiden

Het vlees in een kom doen. De sojasaus, de suiker en 1 eetl maïzena toevoegen. Het vlees goed door de marinade scheppen en 15 min. laten rusten.
De plantaardige olie in de wok verhitten tot de olie zeer heet is. De sesamolie toevoegen.
Vlees en marinade in de wok doen en op een hoog vuur 2 min. roerbakken.
Spinazie en bosuitjes toevoegen en 1 min. roerbakken.
De in plakjes gesneden champignons en 1 eetl. oestersaus toevoegen en roerbakken tot de champignons goed warm zijn.
De rest van de maïzena door de kippenfond roeren en in de wok gieten.
Aan de kook brengen en 1,5 min. laten koken onder voortdurend roeren tot de saus indikt.
Het vlees met de groenten op een grote schaal of voorverwarmde borden scheppen. De rest van de oestersaus er overheen sprenkelen.
Direct serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Netty

Netty zegt:
Hoi A. Weer zo'n heerlijk recept, dat wordt smullen voor mij en mijn man ..... bedankt hoor !