KookJij

Rundvleesstoofpot uit Hong Kong

Een heerlijk rundvleesstoofpot uit hong kong recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 950 min
Personen: 6 - 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rundvleesstoofpot uit Hong Kong te bereiden

1).Maak een marinade van alle ingredienten behalve het vlees, de lenteuitjes en de koriander.
2).Bedek het vlees aan aan alle zijden met de marinade en laat dit minimaal 12 uur trekken in de koelkast, afgedekt met folie. (Zo nu en dan omroeren).
3).Na het marineren de pan met het vlees op een middelhoog vuur zetten en met 800 cc water aan de kook brengen.
4).Deksel er op en de pan gedurende 3 uren in de oven laten staan.
5).Pan uit de oven halen en op een middelhoog vuur het vocht iets laten inkoken.
6).Geef er gewokte pak choi bij en witte rijst.
(Pak choi verdelen in groen deel en wit deel->in een wok met hete rijstolie het witte deel zacht laten worden met een knoflookje en een sjalotje en vervolgens het groene deel er bij en laten slinken).
NOOT: Wees voorzichtig met zout, immers de sojasauzen, oestersaus en hoisin saus zijn al zoutig.
Naar smaak aanscherpen met een van de vele soorten pepers (zwart, rood, rose, cayenne, enz.)

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP: Verdeel de witte rijst over de borden en schep hierover de runderstoof. Dan de pak choi er naast leggen en het geheel bestrooien met lenteuitjes en koriander.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst