KookJij

Russische Appelkwast

Een heerlijk russische appelkwast recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: --- personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Rusland
Keuken: Europese
Bron: Mengen en Roeren
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Russische Appelkwast te bereiden

Was en pureer de appels in de keukenmachine (klokhuis verwijderd)
Overgiet ze met kokend water
Voeg citroensap en honing toe en laat afkoelen tot ca 30 grd (handwarm)
Maak papje van gist met lauw warm water .
Voeg dit al roerend toe aan het mengsel
Breng het mengsel over naar de glazen fles.
Zet het op een warme plaats.
Het begint nu sterk te gisten.
Laat het een dag of 4 staan, als het niet meer zo sterk gist kun je de fles voorzichtig wat schudden.
Filtreer de inhoud over neteldoek in een pan en daarna nog over een papieren vouwfilter (overal te koop) om het helder te krijgen.
Nu kan het gedronken worden, de vloeistof gist nog na, dus lekker mousserend drankje. (gekoeld waarschijnlijk nog beter)

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Toen ik op de MTS zat vroeger, was ik erg geobsedeerd door Chemie. IK heb toen het boekje Mengen en Roeren aangeschaft. Met info over galvaniseren, leerbehandelen, maar ook levensmiddelen en essences. Hier heb ik dat recept uit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

roza verschoor

roza verschoor zegt:
Ik zie het wel, ik heb een slogan die ALTIJD opgaat: zo de heer het wil en je weet het nooit met de heer. In ieder geval veel succes, want al die energie die je erin hebt gestoken mag toch wel een beloning hebben, maar ook hiervoor geldt: zo de heer het wil en soms wil hij best.
Groetjes Roza.
hns

hns zegt:
Hi beste Roza
Ik heb erg veel problemen met de filtratie, de 'prut'moet eerst uit het gistmengsel verwijderd worden, over neteldoek werkt niet, heb nu andere filters, maar het duurt erg lang, zonder veel resultaat.
Als ik toch wat gewonnen heb hoor je van me mvg Hans:)
hns

hns zegt:
ik belje.
grt
Hans
Duurt vene voordat de kwast klaar is, gist nu een dag.
vrnd groet
Hans de Vos:):):)
roza verschoor

roza verschoor zegt:
Dat is aardig in de buurt, mijn nummer is «weggehaald vanwege privacy»
hns

hns zegt:
Ik woon in amersfoort:)
roza verschoor

roza verschoor zegt:
Ik weet het niet, maar laat hier even een berichtje achter :) . Groetjes Roza.
hns

hns zegt:
Jammer dat je niet in de buurt woont , ga ik van uit, maar je hebt een slokje verdiend, en wel 2 ook.
Hans:):)
roza verschoor

roza verschoor zegt:
Leuk hoor,soms ben je in iets verdiept en dan vergeet je dingen, (ik), Ik was altijd goed in rekenen en boekhouden, maar broeder Gonzales was voor mij alleen nuttig voor natuurkunde...
Groetjes hoor en bedankt voor je lekkere slokje.
hns

hns zegt:
Het is voor mij ook zonnig hoor, je hebt gelijk.
Al dat gezeur uit dat boek, we gaan voor ml, sorry en.... bedankt. Je hebt mijn appelkwast gered Hans:):)
hns

hns zegt:
He misverstand: 1 deci liter (1 dl) is 100 ml. Nu begrijp ik je vraag beter. groeten Hans:):)
roza verschoor

roza verschoor zegt:
Ja, graag, want 50 dl citroensap = 5 liter en 250 dl honing = 2,5 liter honing. Met een fles van 5 liter kom je dan aan de optelsom van ruim 7,5 liter inhoud en dat overschrijdt de 5 liter inhoud van de fles. Graag je reactie en ik hield ook van fysica al begreep ik het toen niet zo goed, maar het moest op de MULO....
hns

hns zegt:
Ik heb het zo overgenomen uit het kookboek, misschien heb je wel gelijk. Wat me wel opviel was dat vermeld werd dat het meteen heftig ging gisten....! En het is russisch, die houden wel van sterk. Ik laat je spoedig weten, als ik het overleef natuurlijk! grt Hans:):):)
roza verschoor

roza verschoor zegt:
Het lijkt me geweldig lekker, maar zijn de verhoudingen wel goed: 50 deciliter citroensap, 250 deciliter honing en 50 g gist. Moeten het geen centiliters zijn. Gaarne uw reactie