Recept
« Terug naar recepten
Russische Appelkwast
PT40M
Russische Appelkwast
Een heerlijk russische appelkwast recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
--- personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Rusland
Keuken:
Europese
Bron:
Mengen en Roeren
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Russische Appelkwast te bereiden
Was en pureer de appels in de keukenmachine (klokhuis verwijderd)
Overgiet ze met kokend water
Voeg citroensap en honing toe en laat afkoelen tot ca 30 grd (handwarm)
Maak papje van gist met lauw warm water .
Voeg dit al roerend toe aan het mengsel
Breng het mengsel over naar de glazen fles.
Zet het op een warme plaats.
Het begint nu sterk te gisten.
Laat het een dag of 4 staan, als het niet meer zo sterk gist kun je de fles voorzichtig wat schudden.
Filtreer de inhoud over neteldoek in een pan en daarna nog over een papieren vouwfilter (overal te koop) om het helder te krijgen.
Nu kan het gedronken worden, de vloeistof gist nog na, dus lekker mousserend drankje. (gekoeld waarschijnlijk nog beter)
Overgiet ze met kokend water
Voeg citroensap en honing toe en laat afkoelen tot ca 30 grd (handwarm)
Maak papje van gist met lauw warm water .
Voeg dit al roerend toe aan het mengsel
Breng het mengsel over naar de glazen fles.
Zet het op een warme plaats.
Het begint nu sterk te gisten.
Laat het een dag of 4 staan, als het niet meer zo sterk gist kun je de fles voorzichtig wat schudden.
Filtreer de inhoud over neteldoek in een pan en daarna nog over een papieren vouwfilter (overal te koop) om het helder te krijgen.
Nu kan het gedronken worden, de vloeistof gist nog na, dus lekker mousserend drankje. (gekoeld waarschijnlijk nog beter)
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Toen ik op de MTS zat vroeger, was ik erg geobsedeerd door Chemie. IK heb toen het boekje Mengen en Roeren aangeschaft. Met info over galvaniseren, leerbehandelen, maar ook levensmiddelen en essences. Hier heb ik dat recept uit.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
Ik heb erg veel problemen met de filtratie, de 'prut'moet eerst uit het gistmengsel verwijderd worden, over neteldoek werkt niet, heb nu andere filters, maar het duurt erg lang, zonder veel resultaat.
Als ik toch wat gewonnen heb hoor je van me mvg Hans:)
hns zegt:
grt
Hans
Duurt vene voordat de kwast klaar is, gist nu een dag.
vrnd groet
Hans de Vos:):):)
hns zegt:
Hans:):)
roza verschoor zegt:
Groetjes hoor en bedankt voor je lekkere slokje.
hns zegt:
Al dat gezeur uit dat boek, we gaan voor ml, sorry en.... bedankt. Je hebt mijn appelkwast gered Hans:):)
hns zegt:
roza verschoor zegt:
hns zegt:
roza verschoor zegt:
Groetjes Roza.