Recept
« Terug naar recepten
Russische vispastei
PT85M
Russische vispastei
Een heerlijk russische vispastei recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
85 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Rusland
Keuken:
Europese
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Russische vispastei te bereiden
Kook 2 eieren in 7 minuten hard, spoel ze onder koud water, pel ze en prak ze fijn.
Week het brood in de bouillon. Bak de uien bruin in 1 el boter en neem uit de pan. Bak in 1 el boter de peen 4 min., neem uit de pan en bak in de laatste el boter de paddenstoelen bruin. Meng alles door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Knijp het brood uit. Pureer de rauwe visfilet in de keukenmachine met het brood en 3 eieren, breng op smaak met zout en peper.
Leg de helft van het vismengsel op de bodem van de ingevette cakevorm, verdeel het paddenstoelenmengsel erover, houd de randen vrij. Bedek het met de rest van het vismengsel. Druk het geheel goed aan. Bak de vispastei in 45 min. gaar en laat daarna afkoelen. Snijd in plakken van 2 cm.
Week het brood in de bouillon. Bak de uien bruin in 1 el boter en neem uit de pan. Bak in 1 el boter de peen 4 min., neem uit de pan en bak in de laatste el boter de paddenstoelen bruin. Meng alles door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Knijp het brood uit. Pureer de rauwe visfilet in de keukenmachine met het brood en 3 eieren, breng op smaak met zout en peper.
Leg de helft van het vismengsel op de bodem van de ingevette cakevorm, verdeel het paddenstoelenmengsel erover, houd de randen vrij. Bedek het met de rest van het vismengsel. Druk het geheel goed aan. Bak de vispastei in 45 min. gaar en laat daarna afkoelen. Snijd in plakken van 2 cm.