Recept
« Terug naar recepten
Sabayon met kriekbier
PT20M
Sabayon met kriekbier
Een heerlijk sabayon met kriekbier recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sabayon met kriekbier te bereiden
Klop in een kom 8 eierdooiers los met 25 cl kriekbier. Zet in een warmwaterbad of 'au bain-marie' tegen de kook aan en blijf stevig opkloppen tot de crème als een lint van de klopper afloopt.
Strooi er 150 g blonde kandijsuiker bij en klop alweer stevig door tot de suiker opgelost is.
Schep in kommetjes of hoge glazen een paar ingemaakte krieken - of , in het seizoen, verse zoete kersen - en lepel er de warme sabayon bij.
Werk af met een plukje munt en een koekje.
Strooi er 150 g blonde kandijsuiker bij en klop alweer stevig door tot de suiker opgelost is.
Schep in kommetjes of hoge glazen een paar ingemaakte krieken - of , in het seizoen, verse zoete kersen - en lepel er de warme sabayon bij.
Werk af met een plukje munt en een koekje.