KookJij

Sabayon met kriekbier

Een heerlijk sabayon met kriekbier recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle-lekker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sabayon met kriekbier te bereiden

Klop in een kom 8 eierdooiers los met 25 cl kriekbier. Zet in een warmwaterbad of 'au bain-marie' tegen de kook aan en blijf stevig opkloppen tot de crème als een lint van de klopper afloopt.



Strooi er 150 g blonde kandijsuiker bij en klop alweer stevig door tot de suiker opgelost is.


Schep in kommetjes of hoge glazen een paar ingemaakte krieken - of , in het seizoen, verse zoete kersen - en lepel er de warme sabayon bij.


Werk af met een plukje munt en een koekje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst