Recept
« Terug naar recepten
Sacher taart
PT20M
Sacher taart
Een heerlijk sacher taart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
maja vondeling
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sacher taart te bereiden
Klop de boter en de suiker licht en romig. Klop de eidooers erdoor en spatel de melk doorheen.
Vermeng de cocao met de bloem en spatel dit ook door de botermassa, die nu stijf zal moeten zijn.
Klop van de eiwitten een stevig schuim en spatel door de chocodeeg.
Schep het mengsel in de beklede vorm van 18 cm en bak de taart in ca 1 1/2 uur op 150 graden in een voorverwarmde oven, tot hij gaar is.
Stort de taart op een rooster om af te koelen.
Smelt de chocolade au bain marie, dek de taart hiermee af (als de taart afgekoelt is ) strijk deze glad met een mes dat steeds even in heet water gedommpeld is.
Laat het glazuur voor het aansnijden stevig worden.
Vermeng de cocao met de bloem en spatel dit ook door de botermassa, die nu stijf zal moeten zijn.
Klop van de eiwitten een stevig schuim en spatel door de chocodeeg.
Schep het mengsel in de beklede vorm van 18 cm en bak de taart in ca 1 1/2 uur op 150 graden in een voorverwarmde oven, tot hij gaar is.
Stort de taart op een rooster om af te koelen.
Smelt de chocolade au bain marie, dek de taart hiermee af (als de taart afgekoelt is ) strijk deze glad met een mes dat steeds even in heet water gedommpeld is.
Laat het glazuur voor het aansnijden stevig worden.
gerrie bosma zegt: