Recept
« Terug naar recepten
Sachertorte
PT50M
Sachertorte
Een heerlijk sachertorte recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Nagerecht
- > Dieet & Slank - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Zwitserland
Keuken:
Europese
Bron:
Ronny Henri Szostek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sachertorte te bereiden
Verhit de oven op 180°C en vet de cakevorm in met malse maar niet gesmolten boter. Doe een beetje bloem in de cakevorm en schud met de cakeblik totdat de hele cakevorm bebloemd is met een dunne laag bloem. Verwijder de rest van de bloem. Breek de chocolade in stukjes en smelt de chocolade dan au bain marie op een laag vuurtje. Haal de pan van het vuur zodra de chocolade gesmolten is. Scheid de eieren en klop de eiwitten op in een kom met een beetje zout, dat bevordert het stijf worden. Voeg de helft van de suiker toe aan de eiwitten en klop verder totdat de eiwitten goed stijf zijn. Doe in een andere kom de suiker en voeg de eigelen toe en klop dit gedurende enkele minuten met een elektrische mixer. Voeg nu de olie beetje bij beetje toe aan de eidooier/suiker mengsel. Voeg de gesmolten chocolade toe en daarna de eiwitten. Roer met een pannenlikker alles voorzichtig om zodat het deeg mooi luchtig blijft. Doe het deeg in de ingevette en bebloemde cakevorm en bak af gedurende 45 a 60 minuten, afhankelijk van oven tot oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Gebruik de eerste helft van de jam om het middenstuk in te smeren. Dat natuurlijk nadat je de cake gehalveerd hebt met een groot koksmes. Plaats de bovenste helft terug erop en smeer de overige jam bovenop de cake. Plaats de cake nu in koelkast voor minstens twee uur totdat de cake volledig koud is . Breek de chocoladestukjes en plaats ze in de au bain marie. Voeg de boter toe en de vanillesuiker of extract en laat de chocolade weer op een laag pitje smelten. Neem van het vuur en laat 10 minuten afkoelen tot kamertemparatuur. Smeer de chcolademengsel nu over de top van de cake en werk eventueel af met chocolade decoratie. Plaats de sachertorte in de koelkast om volledig af te koelen. Klaar!
Gebruik de eerste helft van de jam om het middenstuk in te smeren. Dat natuurlijk nadat je de cake gehalveerd hebt met een groot koksmes. Plaats de bovenste helft terug erop en smeer de overige jam bovenop de cake. Plaats de cake nu in koelkast voor minstens twee uur totdat de cake volledig koud is . Breek de chocoladestukjes en plaats ze in de au bain marie. Voeg de boter toe en de vanillesuiker of extract en laat de chocolade weer op een laag pitje smelten. Neem van het vuur en laat 10 minuten afkoelen tot kamertemparatuur. Smeer de chcolademengsel nu over de top van de cake en werk eventueel af met chocolade decoratie. Plaats de sachertorte in de koelkast om volledig af te koelen. Klaar!