Recept
« Terug naar recepten
Sachertorte aus Wien
PT100M
Sachertorte aus Wien
Een heerlijk sachertorte aus wien recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Oostenrijk
Keuken:
Europese
Bron:
eirecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sachertorte aus Wien te bereiden
Splits de eieren. Roer de dooiers alvast los in een kom. Klop alle eiwitten stijf met 110 gram van de poedersuiker. Meng ook 110 gram poedersuiker door de boter en voeg de vanillesuiker toe. Klop beetje voor beetje de dooiers en alle cacao door het botermengsel.Zet oven aan en plaats het rooster in het midden. Schep het mengsel op de eiwitten en voeg het meel toe. Meng dit luchtig en vul hiermee de vorm. Plaats gedurende 60-70 minuten in de oven en steek er een naald in (schoon eruit is gaar). Laat de taart in de oven afkoelen en open de deur na 10 minuten. Zet de taart op het rooster en halveer deze als de taart koud is geworden. Roer de cointreau door de marmelade. Bestrijk de binnenkant met het grootste deel van de marmelade en plaats de bovenste helft erop. Gebruik de overige marmelade voor boven en zijkanten. Roer dan alle overige suiker door het water en kook dit 3 minuten. Voeg alle chocolade toe en kook nog 1 minuut (goed roeren). Giet de glazuur op de taart en laat minstens 2 uur afkoelen. Snijd het overtollige weg en serveer de taart op een plateau met een dotje stijfgeslagen slagroom
enilorac zegt: