Geef dit bij witte of gele rijst met een vlees- en/of visgerecht, enz.
Geef er bier bij te drinken of een niet al te droge witte wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Sajoer Bibi
PT40M
Sajoer Bibi
Een heerlijk sajoer bibi recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sajoer Bibi te bereiden
1).Zet de wadjan op het vuur met de olie en fruit daarin aan de uien, knoflook en tomaten.
2).Doe er dan de Nam Prik Pao bij, de suiker, de ketjap en de gemberpoeder. Roer dit goed door.
3).Wanneer de uien glazig geworden zijn en de inhoud zijn geuren afgeeft, de boontjes er bij doen en goed doorroeren.
4).Doe dan de bouillon er bij en breng rustig aan de kook.
5).Wanneer de kook is bereikt de kool er door roeren, afdekken met een deksel en even goed door laten smoren, zeg maar zo'n 5 minuutjes.
2).Doe er dan de Nam Prik Pao bij, de suiker, de ketjap en de gemberpoeder. Roer dit goed door.
3).Wanneer de uien glazig geworden zijn en de inhoud zijn geuren afgeeft, de boontjes er bij doen en goed doorroeren.
4).Doe dan de bouillon er bij en breng rustig aan de kook.
5).Wanneer de kook is bereikt de kool er door roeren, afdekken met een deksel en even goed door laten smoren, zeg maar zo'n 5 minuutjes.