Recept
« Terug naar recepten
Sajur Oblok Oblok II
PT45M
Sajur Oblok Oblok II
Een heerlijk sajur oblok oblok ii recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sajur Oblok Oblok II te bereiden
Oblok Oblok is een gerecht met gefermenteerde bonen (soja bonen) in de vorm van tahu en tempé,op smaak gebracht door de bumbu,petehbonen en santen.
*Begin met de tempé en de tahu te bakken in rijstolie met sesam olie in een wok (wadjan) en zet dat apart
*Maak de bumbu (boemboe) door: trassi, kemirinootjes, laos, lombok, sambal, suiker, asemwater, ketumbar, djinten en kunyit in een blender tot een homogene pasta te draaien.
*Fruit de sjalot en knoflook aan in de overgebleven oliën en doe daar na een minuut de bumbupasta bij. Wanneer dit mengsel erg lekker gaat geuren doe er dan de kippenbouillon bij en de cocoscrème. Roer dat goed door elkaar en laat even sudderen. Doe er dan de peteh bonen bij en vlak voor het opscheppen de tahu en tempé. Roer goed door en laat op het allerlaatst een paar handjes vol garnalen meekoken.
*Begin met de tempé en de tahu te bakken in rijstolie met sesam olie in een wok (wadjan) en zet dat apart
*Maak de bumbu (boemboe) door: trassi, kemirinootjes, laos, lombok, sambal, suiker, asemwater, ketumbar, djinten en kunyit in een blender tot een homogene pasta te draaien.
*Fruit de sjalot en knoflook aan in de overgebleven oliën en doe daar na een minuut de bumbupasta bij. Wanneer dit mengsel erg lekker gaat geuren doe er dan de kippenbouillon bij en de cocoscrème. Roer dat goed door elkaar en laat even sudderen. Doe er dan de peteh bonen bij en vlak voor het opscheppen de tahu en tempé. Roer goed door en laat op het allerlaatst een paar handjes vol garnalen meekoken.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP: Met witte rijst, omelet, krupuc, emping, eventueel een vleesgerechtje en ketimun salade.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
deuxchapeaux zegt:
Jan A.:)