Recept
« Terug naar recepten
Salade met geitenkaas, appel en Luikse siroop
PT12M
Salade met geitenkaas, appel en Luikse siroop
Een heerlijk salade met geitenkaas, appel en luikse siroop recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
12 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Salades
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
www.plusmagazine.be
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met geitenkaas, appel en Luikse siroop te bereiden
Haal uit de sneden brood 4 rondjes met behulp van een steekvorm. Toast het brood 2 minuten in de oven op 170°C.
Schil de appels, snijd ze in vier, verwijder het klokhuis en verdeel de appels in plakjes. Bak ze heel kort in de boter en laat even afkoelen.
Lepel de Luikse siroop rijkelijk over de toasten. Maak met de plakjes appel mooie rondjes en leg hierop de kaas. Geef er een draai met de pepermolen over. Zet de toasten net voor het opdienen nog 2 minuten in de oven op 150°C. Plaats de toast in het midden van een groot rond bord.
Meng de sla met de olie en azijn en kruid met peper en zout. Schik de sla naast de toast op het bord. Snijd de radijsjes in dunne schijfjes en strooi ze over de sla. Kleur de pijnboompitjes kort in een pan en strooi over de sla.
Schil de appels, snijd ze in vier, verwijder het klokhuis en verdeel de appels in plakjes. Bak ze heel kort in de boter en laat even afkoelen.
Lepel de Luikse siroop rijkelijk over de toasten. Maak met de plakjes appel mooie rondjes en leg hierop de kaas. Geef er een draai met de pepermolen over. Zet de toasten net voor het opdienen nog 2 minuten in de oven op 150°C. Plaats de toast in het midden van een groot rond bord.
Meng de sla met de olie en azijn en kruid met peper en zout. Schik de sla naast de toast op het bord. Snijd de radijsjes in dunne schijfjes en strooi ze over de sla. Kleur de pijnboompitjes kort in een pan en strooi over de sla.
wouros zegt:
zie o.a. http://www.sirop-de-liege.com/nl/sirop-de-liege/index.php