KookJij

Salade met geroosterde pompoen, linzen en feta

Ik heb pas in een kleinschalig huiskamerrestaurant gegeten en het was er werkelijk fantastisch. Een super ontdekking!!! Mijn voorgerecht was een heerlijke salade met geroosterde pompoen, linzen en feta. Alles smaakvol, zelfgemaakt, vers, bio en fair-trade en je proefde de passie in alle gerechten terug. Ik heb de ingrediënten van de salade zo goed mogelijk in mijn geheugen opgeslagen. Dus toen op een zondag alle kinderen weer eens mee kwamen eten, en ik inspiratie nodig had voor een salade, heb ik deze salade gemaakt maar dan als bijgerecht. Ik had een flinke schaal gemaakt en de meesten schepten er nog een 2e keer van op. Goed gekeurd dus om te bewaren en hier neer te zetten.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
  2. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Landhuis 'de Barones' in eigen keuken zo goed mogelijk nagemaakt
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Salade met geroosterde pompoen, linzen en feta te bereiden

  1. Schil de pompoen en haal het binnenste eruit. Snij de pompoen in blokjes, giet er wat olijfolie over en bestrooi met peper en zout. Hussel het geheel goed door elkaar in een ruime kom.
  2. Spreid de pompoenblokjes uit op een bakblik en bak ze gaar in ongeveer een half uurtje in een voorverwarmde oven op 180 graden. Gebruik eventueel de laatste minuten de grillstand.
  3. Doe intussen de rucola in een schaal (of op borden) en verdeel er de uitgelekte linzen overheen.
  4. Doe er dan de pompoenblokjes, de feta en de ui erop en strooi er de pompoenpitten overheen.
  5. Maak het af met een beetje olijfolie en de balsamico. 

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst