Recept
« Terug naar recepten
Salade met geroosterde pompoen, linzen en feta
PT30M
Salade met geroosterde pompoen, linzen en feta
Ik heb pas in een kleinschalig huiskamerrestaurant gegeten en het was er
werkelijk fantastisch. Een super ontdekking!!! Mijn voorgerecht was een
heerlijke salade met geroosterde pompoen, linzen en feta. Alles smaakvol,
zelfgemaakt, vers, bio en fair-trade en je proefde de passie in alle
gerechten terug. Ik heb de ingrediënten van de salade zo goed mogelijk in
mijn geheugen opgeslagen. Dus toen op een zondag alle kinderen weer
eens mee kwamen eten, en ik inspiratie nodig had voor een salade, heb ik
deze salade gemaakt maar dan als bijgerecht. Ik had een flinke schaal
gemaakt en de meesten schepten er nog een 2e keer van op.
Goed gekeurd dus om te bewaren en hier neer te zetten.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Landhuis 'de Barones' in eigen keuken zo goed mogelijk nagemaakt
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met geroosterde pompoen, linzen en feta te bereiden
- Schil de pompoen en haal het binnenste eruit. Snij de pompoen in blokjes, giet er wat olijfolie over en bestrooi met peper en zout. Hussel het geheel goed door elkaar in een ruime kom.
- Spreid de pompoenblokjes uit op een bakblik en bak ze gaar in ongeveer een half uurtje in een voorverwarmde oven op 180 graden. Gebruik eventueel de laatste minuten de grillstand.
- Doe intussen de rucola in een schaal (of op borden) en verdeel er de uitgelekte linzen overheen.
- Doe er dan de pompoenblokjes, de feta en de ui erop en strooi er de pompoenpitten overheen.
- Maak het af met een beetje olijfolie en de balsamico.