Recept
« Terug naar recepten
Oostenrijkse pompoenroomsoep
PT45M
Oostenrijkse pompoenroomsoep
Een weekje Oostenrijk levert natuurlijk, behalve de magnifieke uitzichten als
herinnering, ook een kookboekje op met recepten uit de Oostenrijkse
keuken.
Je maakt van deze lekkere soep helemaal een feestje door er op het laatste
moment (als hij al in het bord geschept is) een beetje geroosterde
pompoenpitten en een heel klein scheutje (druppels) pompoenpit olie in te
doen.
Pompoenpit olie is een regionaal Oostenrijks product uit de provincie
Stiermarken (Steirisches Kürbiskernöl).
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Oostenrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Die Küche Österreichs (aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oostenrijkse pompoenroomsoep te bereiden
- Fruit de gesneden ui en de gehakte knoflook in warme (olijf)olie.
- Schrob de pompoen goed schoon (schillen hoeft niet) haal het binnenste eruit en snij de pompoen in stukjes. Voeg dit toe aan het ui/knoflook mengsel.
- Voeg de karwijzaadjes, majoraan en peper/zout toe en schep alles door elkaar, zorg dat het niet aanbrand. Voeg indien nodig meer olijfolie toe.
- Voeg de runderbouillon toe en laat dit alles met het deksel op de pan ongeveer 30 minuten zachtjes koken totdat de pompoen (inclusief de schil) zacht is.
- Pureer alles mooi glas met een staafmixer en voeg de room toe.
- Schep de soep in borden, garneer ze met geroosterde pompoenpitten en sprenkel er een beetje pompoenpitolie overheen.