Recept
« Terug naar recepten
Salade met Komkommer, Gember en Boerenkool
PT110M
Salade met Komkommer, Gember en Boerenkool
In Amerika kennen ze ook wat wij boerenkool noemen en zij daar "kale". Wij maken borenkool, dat kennen de Amerikanen niet of nauwelijks. Maar zij gebruiken de "kale" in de sla, iets wat wij hier weer niet kennen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
110 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met Komkommer, Gember en Boerenkool te bereiden
- Pak de gember in de alu folie en leg dat in de oven gedurende 1 uur.
- Doe dan alle ingredienten voor de dressing in de blender kom en draai hiervan met een beetje water-zo nodig- een mooie gladde saus. Dit kost even tijd, aangezien de gember zich wat houterig gedraagt. Zet dit dan voorlopig apart.
- Doe het boerenkoolblad in een vergiet en giet daarover 1 liter kokend water en laat uitdruipen.
- Doe dan alle ingredienten behalve het borenkoolblad en de gefrituurde uitjes bij elkaar en werk dat om, zodat alles goed door elkaar is gehusseld en laat dat 15 minuten staan.
- Doe 4 eetlepels dreesing bij het boerenkoolblad in een kommetje en werk dat goed door elkaar.
- Doe dan het boerenkoolblad en de komkommermix bij elkaar en voeg zo nodig nog wat dressing toe.
- Verdeel over de borden en bestrooi met de gefrituurde uitjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Schenk hierbij een glas koud bier of een glads droge witte wijn