Recept
« Terug naar recepten
Salade van avocado en geroosterde wortel
PT45M
Salade van avocado en geroosterde wortel
Een heerlijk salade van avocado en geroosterde wortel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Uit - Thuis bij Jamie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van avocado en geroosterde wortel te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de wortelen 10 minuten voor in gezouten water, laat ze uitlekken en leg ze in een braadslee. Stamp de komijnzaadjes, pepertjes, knoflook en tijmblaadjes met zout en peper fijn. Meng er een scheutje azijn en zoveel olijfolie door als nodig is om een marinade te maken. Hussel dit door de wortelen, leg er de sinaasappel- en citroenhelften, met het snijvlak naar beneden, bij. Zet de braadslee 25–30 minuten in de oven. Knijp in een kommetje de geroosterde sinaasappel en citroen uit. Giet er evenveel olijfolie bij als je aan vocht in de kom hebt, plus een scheutje azijn. Maak op smaak met zout en peper. Hussel wortel, avocado, geroosterd brood, slablaadjes, tuinkers en dressing tot een salade. Verdeel over vier borden, serveer met een schep zure room en bestrooi met zaadjes.