Recept
« Terug naar recepten
Salade van eendenborstfilet
PT20M
Salade van eendenborstfilet
Een heerlijk salade van eendenborstfilet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Pasen
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lidl folder week 11 2012
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van eendenborstfilet te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C en bak het breekbrood conform de verpakking.
Kook intussen de eieren en laat deze afkoelen onder de kraan.
Kook de balsamico-azijn met de suiker en voeg de zilveruitjes toe.
Kook het geheel in totdat er ongeveer een derde van over is.
Neem de pan van het vuur en voeg hier 2 eetlepels olie aan toe.
Snij de ossenworst in plakjes en vorm hier bolletjes van.
Snij vervolgens de augurken heel fijn.
Pel de eieren en haal het eigeel uit het ei.
Snij het eiwit heel fijn.
Leg de ossenworst-balletjes samen met de eendenborstplakjes op het bord en garneer met sla. Verdeel de mosterd over de borden door wat kloddertjes erover heen te verspreiden.
Verdeel de fijngesneden augurken en het eiwit over de borden.
Strooi hier tot slot de balsamico-uitjes over heen. Serveer het breekbrood erbij.
Kook intussen de eieren en laat deze afkoelen onder de kraan.
Kook de balsamico-azijn met de suiker en voeg de zilveruitjes toe.
Kook het geheel in totdat er ongeveer een derde van over is.
Neem de pan van het vuur en voeg hier 2 eetlepels olie aan toe.
Snij de ossenworst in plakjes en vorm hier bolletjes van.
Snij vervolgens de augurken heel fijn.
Pel de eieren en haal het eigeel uit het ei.
Snij het eiwit heel fijn.
Leg de ossenworst-balletjes samen met de eendenborstplakjes op het bord en garneer met sla. Verdeel de mosterd over de borden door wat kloddertjes erover heen te verspreiden.
Verdeel de fijngesneden augurken en het eiwit over de borden.
Strooi hier tot slot de balsamico-uitjes over heen. Serveer het breekbrood erbij.
TRUUS EN JAN zegt:
Lijkt me erg lekker, ga het met pasen maken.
Groetjes,
Truus.