Recept
« Terug naar recepten
Salade van gepofte bietjes en cashewnoten
PT60M
Salade van gepofte bietjes en cashewnoten
Serveer tip: Smeer de crème mooi uit over een bord. Schik de rode bietjes erop. Bestrooi met de appelblokjes. Strooi er hele en gebroken cashewnoten op en schaaf de chocolade erover.
Recept van:
Fairfood
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
www.fairflavours.org
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van gepofte bietjes en cashewnoten te bereiden
Dit is een recept van Topchef Ramon Beuk voor de Fair Flavours campagne van Fairfood, bekijk zijn video op www.fairflavours.org.
Gepofte bietjes
Pof de bieten gedurende 45/60 minuten in de oven op 160-170 graden. Als de bieten klaar zijn, snijd ze in partjes. Doe de bietjes in een schaaltje en voeg daaraan toe naar smaak: honing, limoensap en olijfolie. Hiermee marineer je de bietjes.
Crème van geitenkaas en crème fraîche
Roer de crème fraîche en de geitenkaas goed door elkaar zodat je een gladde massa krijgt.
Appelstukjes
Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Om verkleuring van de appel tegen te gaan voeg je wat limoen of citroensap toe.
Bord opmaken
Nu ben je klaar om het bord op te maken. Smeer de crème van geitenkaas en crème fraîche mooi uit over een bord. Arrangeer de rode bietjes erop. Bestrooi met de appelblokjes. Strooi er hele en gebroken cashewnoten op en schaaf de chocolade erover.
Gepofte bietjes
Pof de bieten gedurende 45/60 minuten in de oven op 160-170 graden. Als de bieten klaar zijn, snijd ze in partjes. Doe de bietjes in een schaaltje en voeg daaraan toe naar smaak: honing, limoensap en olijfolie. Hiermee marineer je de bietjes.
Crème van geitenkaas en crème fraîche
Roer de crème fraîche en de geitenkaas goed door elkaar zodat je een gladde massa krijgt.
Appelstukjes
Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Om verkleuring van de appel tegen te gaan voeg je wat limoen of citroensap toe.
Bord opmaken
Nu ben je klaar om het bord op te maken. Smeer de crème van geitenkaas en crème fraîche mooi uit over een bord. Arrangeer de rode bietjes erop. Bestrooi met de appelblokjes. Strooi er hele en gebroken cashewnoten op en schaaf de chocolade erover.