Recept
« Terug naar recepten
Salade van jonge spinazie met gegrilde kip en appel
PT20M
Salade van jonge spinazie met gegrilde kip en appel
Een heerlijk salade van jonge spinazie met gegrilde kip en appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van jonge spinazie met gegrilde kip en appel te bereiden
Bestrijk de kipfilets met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met dragon.
Rooster de kipfilets in een grillpan.
Was de spinazie en verdeel over de borden.
Verwijder het klokhuis van de appelen maar schil ze niet. Snijd de appelen in stukjes.
Bestrooi de salade met de stukjes appel en de salademix.
Pel de knoflook en pers uit.
Meng de azijn met het appelsap, de rest van de olijfolie, room, mosterd en de knoflook. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Sprenkel de dressing over de salade. Snijd de kipfilets in plakjes en leg ze op de salade.
Rooster de kipfilets in een grillpan.
Was de spinazie en verdeel over de borden.
Verwijder het klokhuis van de appelen maar schil ze niet. Snijd de appelen in stukjes.
Bestrooi de salade met de stukjes appel en de salademix.
Pel de knoflook en pers uit.
Meng de azijn met het appelsap, de rest van de olijfolie, room, mosterd en de knoflook. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Sprenkel de dressing over de salade. Snijd de kipfilets in plakjes en leg ze op de salade.