Zelf vind ik een glas sherry hierbij erg lekker (vooral een glas Manzanilla sherry). Het is een prima lunch gerechtje.
Je kunt er ook en glas droge Spaanse wijn bij drinken of een rosé.
Recept
« Terug naar recepten
Salmorejo
PT60M
Salmorejo
Salmorejo is een tomatenpuree met brood en smaakstofen uit Andalucia (omgeving van Cordoba). Er wordt altijd hard gekookt ei en Serrano ham bij geserveerd. Het komt in vele gedaantes voor en het gemiddelde recept volgt hieronder.
Er zijn ook plaatsen waar ze geen brood in het recept gebruiken, maar gepofte aubergine.
Het heeft wel iets weg van gazpacho.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Brood - Beleg
- > Hapjes - Koud
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Spaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salmorejo te bereiden
- Doe in een keukenblender de gepelde en ontzade toamten, de olie, de knoflook, de sherryazijn, de peper en het zout endraai dit tot een homogene massa.
- Voeg toe de blokjes droog geroosterd brood en blijf net zo lang draaien tot er een mooie gladde puree is ontstaan.
- Verdeel deze puree over de 6 geroosterde boterhammem (of broosjes, enz.) en verdeel hierover het harde ei (geprakt) en de ham stukjes. Versier desnoods nog met iets groens (platte peterselie, koriander, basilicum, enz.)