KookJij

Salsa 6x kiezen

Een heerlijk salsa 6x kiezen recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
  2. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Every Day with Rachael Ray
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Salsa 6x kiezen te bereiden

SALSA 1: GEROOSTERDE TOMATENSALSA
Oven op 220 gr C
Bakplaat bekleden met bakpapier en hierop de tomaten rangschikken. Bedruip met wat olie en bestrooi met zout en peper.
Laat ze ong 25 minuten roosteren in de oven of tot ze zacht zijn.
Laten afkoelen en daarna in kleine stukken snijden.
Doe de tomaten over in een kom en roer alle andere ingrediënten erdoor. Zo nodig nog zout en peper toevoegen.
SALSA 2: SINAASAPPEL EN MANGOSALSA
De sinaasappels schillen en ook het witte gedeelte verwijderen.Snij ze dan in dikke schijven, de zaden verwijderen en dan grof snijden.
Doe ze over in een kom/schaal en vermeng met de rest van de ingrediënten. Zo nodig zout en peper toevoegen.
SALSA 3: GEGRILDE ANANAS-MAIS SALSA
Ananas en maïs uit laten lekken.
Grill aanzetten.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Over de bakplaat verdelen: maïskorrels + uistukken + scherpe peper + ananas. Schuif de bakplaat onder de grill, zo nu en dan alles omkeren. Maïs + ui + ananas moeten licht gegrild worden, de peper moet misschien langer onder de grill blijven tot het velletje donker is en begint open te barsten. (ong. 10 min)
Maïs + ananas + ui in en diep bord overdoen en de peper in een kommetje.
Het kommetje met de peper bedekken met vershoudfolie en zo laten afkoelen.
Ondertussen ananas en ui kleiner snijden en samen met de maïskorrels in een schaal overdoen.
De afgekoelde peper schillen, zaadjes verwijderen en fijnsnijden. Voeg de stukjes peper bij de rest en bedruip het geheel met olie en bestrooi met zout en peper.
SALSA 4: GEROOSTERDE RODE BIET EN WATERMELOEN SALSA
Oven op 200 gr. C
De bietjes wassen en op een stuk alufolie leggen.Besprenkel ze met olie. De folie tot een zak vouwen en bovenin een gaatje maken.
Leg de zakjes op een bakplaat of rooster en schuif ze in de oven ong. 45 minuten of tot de bietjes zacht zijn.
Laat afkoelen. Verwijder de schil van de bieten en snij de bietjes in kleine blokjes.
Doe de bieten in een schaal en meng ze met watermeloen + ui + limoensap en voeg zout en peper naar smaak toe. Je kunt ook al gekookte bieten nemen, alleen heb je dan geen geroosterde smaak, maar het is wel sneller te maken.
SALSA 5 : DUBBELE BOSBESSENSALSA
Oven op 175 gr C.
De bakplaat bekleden met bakpapier en hierover de walnoten verdelen. Rooster ze in de oven 8 a 10 minuten. Laten afkoelen en kleiner hakken.
Ondertussen in een kom de gedroogde bessen laten weken in heet water ong 10 minuten. Afgieten.
Ondertussen 2/3 deel van de verse bessen fijnsnijden en in een schaal mengen met de suiker.
De rest van de niet-kleingesneden verse bessen erdoor roeren.
Dan de gedroogde, uitgelekte bessen en walnoten en bleekselderie en pepertje door de bessen roeren.
SALSA 6: GEROOSTERDE SALSA VERDE
Grill aan zetten.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Hierop verdelen : tomaten + pepertjes + ui + knoflook.
Ui en knoflook met het keukenkwastje bestrijken met olie en alles bestrooien met zout en peper.
Schuif de plaat onder de grill voor ong. 10 a 15 minuten, zo nu en dan alles omkeren.
Wat goudbruin en zacht is in een schaal overzetten en de rest zo nodig onder de grill laten.
Laat afkoelen en de pepers dan pellen en de zaadjes verwijderen.
In de blender doen: pepers + tomaten + ui + knoflook +
koriander. Pureer alles grof.
Doe over in een schaal en roer limoensap erdoor en zo nodig zout en peper.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Al deze salsa's zijn lekker met bijv. chips/tacos.Maar met de volgende gerechten ook als hoofd/ lunchmaaltijd, bijv:
SALSA 1: GEROOSTERDE TOMATENSALSA: dien de salsa op met kaasnachos en gegrilde kip of bedek een hamburgerbroodje met slablaadjes, leg er een burger op en bedek die dik met de salsa.
SALSA 2 : SINAASAPPEL EN MANGO SALSA:
Lekker fruitig bij gegrild lamsvlees. Smaakt ook prima bij gesauteerde garnalen en geroosterd varkensvlees.
SALSA 3: GEGRILDE ANANAS-MAIS SALSA
Snij een kleine, rijpe avocado doormidden, haal de pit eruit, eventueel schillen. Besprenkel de helften met wat olie en bestrooi met zout en peper. Vul de helften dan met wat salsa of snij de avocado in schijven en giet er salsa over.
SALSA 4: GEROOSTERDE RODE BIET EN WATERMELOEN SALSA
Beleg tacos met tonijn of ander vis uit blik en lepel salsa erover. Of beleg crostini met geitenkaas en hierop wat salsa.
SALSA 5: DUBBELE BOSBESSENSALSA.
Lekker met varkenskoteletten.
SALSA 6: GEROOSTERDE SALSA VERDE
Klassiek bij enchilladas, maar heel apart met eieren: roereieren-gebakken eieren of omelet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Hai Ineke, Ik heb eerst getwijfeld of ik ze apart moest opsturen of 2x3 maar heb ze allemaal maar bij elkaar gedaan, dan kun je inderdaad zelf kiezen. Die met rode biet bijv. heb ik zelf (nog) niet gemaakt omdat mijn man absoluut niet van rode biet houdt. Fijn weer van je te horen. Gr.Flavia:p
ineke60

ineke60 zegt:
Ik ga ze niet allemaal maken (ik kan niet tegen mango en maïs vind ik niet zo lekker) maar heb ze voor de zekerheid wel allemaal bij mijn favorieten gezet altijd leuk variaties als je bezoek hebt.
cherie3

cherie3 zegt:
Heerlijke salsa-receptjes.
Zitten al bij mijn favorieten.

derbyke

derbyke zegt:
Een tien verdiend en gaat bij mijn favorieten komt altijd van pas onze gasten eens heerlijk verwennen ;)groetjes :);):p