Recept
« Terug naar recepten
Saltimbocca
PT30M
Saltimbocca
Een heerlijk saltimbocca recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saltimbocca te bereiden
1. Leg de kalfslapjes tussen twee vellen plasticfolie en sla ze nog eens extra goed plat, met een houten hamertje of een houten plankje. Snij ze horizontaal in, maar niet niet helemaal doormidden. Leg tussen elk vleesplakje een plak ham en een paar blaadjes salie. Steek eventueel vast met een houten prikker.
2. Bak het vlees 2 tot 3 minuten aan elke kant in de geklaarde boter. Kruid ze met peper en zout. Houd de saltimbocca warom onder aluminiumfolie.
3. Giet overtollig vet uit de braadpan. Blus met de witte wijn en de kalfsfond. Schraap de aanbaksels goed los. Laat 1 minuut doorkoken. Zeef de saus en kruid ze naar smaak bij met peper en zout. Lepel ze goed heet bij het vlees. Serveer bijvoorbeeld met (gestoomde) spinazie en tagliatelle.
2. Bak het vlees 2 tot 3 minuten aan elke kant in de geklaarde boter. Kruid ze met peper en zout. Houd de saltimbocca warom onder aluminiumfolie.
3. Giet overtollig vet uit de braadpan. Blus met de witte wijn en de kalfsfond. Schraap de aanbaksels goed los. Laat 1 minuut doorkoken. Zeef de saus en kruid ze naar smaak bij met peper en zout. Lepel ze goed heet bij het vlees. Serveer bijvoorbeeld met (gestoomde) spinazie en tagliatelle.