Recept
« Terug naar recepten
Saltimbocca met bacon en salie
PT30M
Saltimbocca met bacon en salie
Een heerlijk saltimbocca met bacon en salie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saltimbocca met bacon en salie te bereiden
1. Leg de kalfslapjes tussen twee vellen huishoudfolie. sla ze goed plat met een houten plankje (of gebruik een deegroller).
2. Kruid ze met peper en (weini) zout, bestuif ze lichtjes met bloem. Leg op elk lapje twee blaadjes salie en een plak ham. Steek vast met een houten prikker.
3. Bak het vlees 2 tot 3 minuten aan elke kant, in olijfolie. Hou het warm onder aluminiumfolie.
4. Blus de pan met vermout. Schraap de aanbaksels goed los. Schenk er de fond bij en laat 2 minuten inkoken. Voeg er de room aan toe. Laat nog even doorkoken. Kruid met peper en zout.
5. Bak de ham aan in een pan met antiaanbaklaag. Schik de saltimbocca op de borden. Leg er de ham op. Lepel er wat van de saus bij. Werk af met de amandelschilfers.
2. Kruid ze met peper en (weini) zout, bestuif ze lichtjes met bloem. Leg op elk lapje twee blaadjes salie en een plak ham. Steek vast met een houten prikker.
3. Bak het vlees 2 tot 3 minuten aan elke kant, in olijfolie. Hou het warm onder aluminiumfolie.
4. Blus de pan met vermout. Schraap de aanbaksels goed los. Schenk er de fond bij en laat 2 minuten inkoken. Voeg er de room aan toe. Laat nog even doorkoken. Kruid met peper en zout.
5. Bak de ham aan in een pan met antiaanbaklaag. Schik de saltimbocca op de borden. Leg er de ham op. Lepel er wat van de saus bij. Werk af met de amandelschilfers.
lotte1 zegt:
Enkele maanden geleden in Rome dit recept gegeten (is een authentiek recept uit Rome) en dit was net zo heerlijk, dus complimenten.;)