KookJij

Saltimbocca met bacon en salie

Een heerlijk saltimbocca met bacon en salie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Saltimbocca met bacon en salie te bereiden

1. Leg de kalfslapjes tussen twee vellen huishoudfolie. sla ze goed plat met een houten plankje (of gebruik een deegroller).
2. Kruid ze met peper en (weini) zout, bestuif ze lichtjes met bloem. Leg op elk lapje twee blaadjes salie en een plak ham. Steek vast met een houten prikker.
3. Bak het vlees 2 tot 3 minuten aan elke kant, in olijfolie. Hou het warm onder aluminiumfolie.
4. Blus de pan met vermout. Schraap de aanbaksels goed los. Schenk er de fond bij en laat 2 minuten inkoken. Voeg er de room aan toe. Laat nog even doorkoken. Kruid met peper en zout.
5. Bak de ham aan in een pan met antiaanbaklaag. Schik de saltimbocca op de borden. Leg er de ham op. Lepel er wat van de saus bij. Werk af met de amandelschilfers.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lotte1

lotte1 zegt:
Echt heerlijk gegeten. Voor de saus heb ik witte wijn gebruikt ipv vermoet. Ik snap alleen niet wat je met punt 5 bedoeld, de ham zit toch al op het vlees??
Enkele maanden geleden in Rome dit recept gegeten (is een authentiek recept uit Rome) en dit was net zo heerlijk, dus complimenten.;)