Recept
« Terug naar recepten
Saltimbocca met muntsaus
PT30M
Saltimbocca met muntsaus
Een heerlijk saltimbocca met muntsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Saltimbocca met muntsaus te bereiden
1. Stoof de ui in hete boter. Doe er de koolreepjes bij. Roerbak kort. Schenk er de helft van de kippenbouillon bij. Kruid met peper en zout. Laat 20 minuten stoven onder deksel.
2. Kruid de kiplapjes met peper en zout. leg op elk lapje een plakje ham. Vouw dubbel en steek vast met een houten prikker. Bak de saltimbocca 4 à 5 minuten aan elke kant in boter of olie. Hou warm onder aluminiumfolie.
3. Blus de braadpan met de rest van de kippenbouillon. Schraap het aanbaksel goed los. Laat tot de helft inkoken. Schenk er de wijn en de room bij. Laat inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met de gehakte munt.
4. Lepel de hete saus over de saltimbocca. Schep er de gestoofde kool bij. Serveer meteen.
2. Kruid de kiplapjes met peper en zout. leg op elk lapje een plakje ham. Vouw dubbel en steek vast met een houten prikker. Bak de saltimbocca 4 à 5 minuten aan elke kant in boter of olie. Hou warm onder aluminiumfolie.
3. Blus de braadpan met de rest van de kippenbouillon. Schraap het aanbaksel goed los. Laat tot de helft inkoken. Schenk er de wijn en de room bij. Laat inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met de gehakte munt.
4. Lepel de hete saus over de saltimbocca. Schep er de gestoofde kool bij. Serveer meteen.