Recept
« Terug naar recepten
Saltimbocca met Noorse zalm
PT50M
Saltimbocca met Noorse zalm
Een heerlijk saltimbocca met noorse zalm recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
noorwegensite
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saltimbocca met Noorse zalm te bereiden
De aardappels snijden, koken en afgieten. Terwijl ze nog warm zijn vermengen met de in stukjes gesneden boter, olie, zout, witte peper en nootmuskaat. Kloppen alsof u slagroom klopt.
Op elk stukje zalm 1 salieblaadje en 1 plakje ham leggen en bestrooien met bloem.
De zalm aan beide kanten bakken in boter en olie. Op smaak brengen met zout en peper.
De zalm uit de pan nemen, het kooknat afblussen met witte wijn en even opkoken. De soeplepel bouillon toevoegen.
Het kookvocht laten indikken. De saus door een zeef gieten.
De borden of schaal opmaken met 3 stukjes zalm, de saus er over gieten en garneren met de puree.
Maak de puree zoals u gewend bent en schep er wat geraspte sinaasappelschil door.
De aardappelpuree:
Maak de puree zoals u gewend bent en schep er wat geraspte sinaasappelschil door.
Op elk stukje zalm 1 salieblaadje en 1 plakje ham leggen en bestrooien met bloem.
De zalm aan beide kanten bakken in boter en olie. Op smaak brengen met zout en peper.
De zalm uit de pan nemen, het kooknat afblussen met witte wijn en even opkoken. De soeplepel bouillon toevoegen.
Het kookvocht laten indikken. De saus door een zeef gieten.
De borden of schaal opmaken met 3 stukjes zalm, de saus er over gieten en garneren met de puree.
Maak de puree zoals u gewend bent en schep er wat geraspte sinaasappelschil door.
De aardappelpuree:
Maak de puree zoals u gewend bent en schep er wat geraspte sinaasappelschil door.