Recept
« Terug naar recepten
Sambal babi taotjo
PT60M
Sambal babi taotjo
Een heerlijk sambal babi taotjo recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
indische kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sambal babi taotjo te bereiden
Pepers fijn snijden (als het gerecht niet te scherp moet worden dan de pitjes weg doen). Ui en knoflook klein snijden.
Bereidingswijze
Hoewel de totale bereidingstijd langer is, vereist het echte doe werk niet meer dan ca 1 kwartier.
Verhit 3 eetlepels olie in de pan. Bak hierin de pepers, uien, knoflook, laos en sereh gedurende een paar minuten totdat de uien geel worden. Doe dan het vlees er bij en zet het vuur hoger. Flink omscheppen om aanbranden te voorkomen totdat het vlees verkleurd is. Het hoeft niet helemaal gaar gebraden te worden, meestal ca 10 minuten. Doe de taotjo er bij en bak nog 1 a 2 minuten door. Voeg dan een scheutje water, 2 eetlepels ketjap, 1 eetlepel citroensap en de gesneden paprika. Omdat sommige van de verkochte taotjo erg zout is, kan je dit neutraliseren door er nu een halve tot een hele eetlepel suiker toe te voegen. Zet het vuur laag doe een deksel op de wok en laat het nog ca 30 minuten sudderen. Kippenvlees heeft minder tijd nodig.
Dit gerecht is het lekkerst indien er minimaal een paar uur zit tussen de bereiding en het nuttigen. Dan kunnen de kruiden er goed intrekken.
Bereidingswijze
Hoewel de totale bereidingstijd langer is, vereist het echte doe werk niet meer dan ca 1 kwartier.
Verhit 3 eetlepels olie in de pan. Bak hierin de pepers, uien, knoflook, laos en sereh gedurende een paar minuten totdat de uien geel worden. Doe dan het vlees er bij en zet het vuur hoger. Flink omscheppen om aanbranden te voorkomen totdat het vlees verkleurd is. Het hoeft niet helemaal gaar gebraden te worden, meestal ca 10 minuten. Doe de taotjo er bij en bak nog 1 a 2 minuten door. Voeg dan een scheutje water, 2 eetlepels ketjap, 1 eetlepel citroensap en de gesneden paprika. Omdat sommige van de verkochte taotjo erg zout is, kan je dit neutraliseren door er nu een halve tot een hele eetlepel suiker toe te voegen. Zet het vuur laag doe een deksel op de wok en laat het nog ca 30 minuten sudderen. Kippenvlees heeft minder tijd nodig.
Dit gerecht is het lekkerst indien er minimaal een paar uur zit tussen de bereiding en het nuttigen. Dan kunnen de kruiden er goed intrekken.
janwillem zegt: