Recept
« Terug naar recepten
Sambal Badjak Jan A
PT60M
Sambal Badjak Jan A
Een heerlijk sambal badjak jan a recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sambal Badjak Jan A te bereiden
*Doe de uien, knoflook, kemiri's, laos,sereh, suiker, trassie en limoensap, zout, purut en salam in een blender en draai daarvan een glad en homogeen mengsel.
*Fruit die pasta aan in de lepels verhitte olie, roer flink gedurende 5 minuten.
Doe nu de fijngesneden lomboks er bij en roer goed om en door. Doe dit weer 5 minuten en voeg nu de cocos en water er bij en verhit en roer tot al het water verdwenen is. Nu nog een 1 eetlepel limoensap er bij en goed doorroeren.
De sambal is nu klaar voor gebruik.
*Fruit die pasta aan in de lepels verhitte olie, roer flink gedurende 5 minuten.
Doe nu de fijngesneden lomboks er bij en roer goed om en door. Doe dit weer 5 minuten en voeg nu de cocos en water er bij en verhit en roer tot al het water verdwenen is. Nu nog een 1 eetlepel limoensap er bij en goed doorroeren.
De sambal is nu klaar voor gebruik.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
BEWAREN: Onder olie op een donkere en koele plaats.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
Ngielir!! (dat betekent:
"het water loopt me in de mond"!!)
Een remedie om de hitte v.d.sambal in je mond af te koelen is: schijfjes komkommer óf wat krupuk.
:D:D:D
deuxchapeaux zegt:
Wat ook helpt tegen de scherpte van de sambal is gewoon witte rijst (nasi putih)en melk.
Selamat makanan.
Jan A.:?