We drinken hierbij (jasmijn)thee, bier of rode wijn.
Als rode wijn zou ik kiezen voor een Duitse Spätburgunder of een jonge Shiraz uit Australie.
Recept
« Terug naar recepten
Sambal Goreng Ati Ayam
PT45M
Sambal Goreng Ati Ayam
We zien het de laatste tijd niet veel meer : de kippenlevertjes. Ook in de Indonesische keuken zijn er talloze recepten mee. Hier is er weer eentje.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sambal Goreng Ati Ayam te bereiden
- Doe voor de bumbu sambal goreng alle ingredienten met * aangeduid in een keukenmachine en pureer dat tot een homogene pasta.
- Breng de kippenlevertjes aan de kook in wat kippenbouillon en laat dan direct in een zeef uitlekken.
- Snij de kippenlevertjes in een aantal kleinere stukken.
- Fruit de bumbu uit de keukenmachine aan in een paar eetlepels rijstolie,tot de aroma's goed los komen.
- Doe de kippenlevertjes dan bij de bumbu en fruit al roerend even door.
- Giet dan de santen er bij en breng aan de kook. Het gerecht is dan meteen klaar.
- Lekker bij witte rijst.
Barbara Metz zegt:
Smeer het broodje in met sambal( een hete variant) en beleg het met de kippenlevertjes. In een gezonde " bui" doe ik ook zèèr dun gesneden ijsbergsla en een zuur augurkje erbij ( ook in luciferhoutjes gesneden) en dan SMULLEN.!!
Maar Jan, ik geniet nog steeds van je recepten en daar ben ik niet de enige in!
CHAPEAU !