Recept
« Terug naar recepten
Sambal goreng bruine bonen
PT15M
Sambal goreng bruine bonen
Een heerlijk sambal goreng bruine bonen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Veldmuis 8
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Onbekend
Bron:
familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sambal goreng bruine bonen te bereiden
Snijd de speklappen in blokjes en bak ze uit.
Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd de ui en knoflook fijn.
Fruit de ui in een klein beetje olijfolie. Voeg dan de laos, trassi, knoflook en sambal toe en fruit dit ook even mee.
Voeg dan de bruine bonen met het vocht toe en de spekdobbels en warm dit goed door.
Serveer dit met rijst en evt. een komkommersalade.
Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd de ui en knoflook fijn.
Fruit de ui in een klein beetje olijfolie. Voeg dan de laos, trassi, knoflook en sambal toe en fruit dit ook even mee.
Voeg dan de bruine bonen met het vocht toe en de spekdobbels en warm dit goed door.
Serveer dit met rijst en evt. een komkommersalade.
Mijn kookverhaal (Veldmuis 8)
Ook dit gerecht heb ik indertijd van mijn (Indonesische) schoonmoeder geleerd. In de loop der jaren door mij zelf wat vereenvoudigd want, eigenlijk horen er nog veel meer kruiden in maar het smaakt nog steeds heel lekker en het is makkelijk en snel te bereiden. Ik gebruik zelf altijd sambal manis (milde sambal, ivm pds) maar het hoort met sambal oelek of eigenlijk met verse pepers.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
boris zegt:
Ik had nog een rode paprika in de koelkast die toch wel snel gebruikt moest worden;)Ach, die er door??? Lekker!:p
veldmuis8 zegt:
Anna zegt:
Groetjes,
Anna
KookJij:D
veldmuis8 zegt: