Recept
« Terug naar recepten
Sambal Goreng Telor
PT15M
Sambal Goreng Telor
Een heerlijk sambal goreng telor recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Simone Rutten
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
meiasia.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sambal Goreng Telor te bereiden
Maak de sperziebonen schoon, breek ze doormidden en kook ze in water met zout in 8 minuten beetgaar. Giet de bonen af. Pel en snipper de uien. Verwijder de schaal van de eieren.
Verhit 1 eetlepel wokolie in een kleine koekenpan en bak de gekookte eieren goudbruin. Neem ze uit de pan.
Verhit de rest van de olie in een wok en fruit hierin op laag vuur de sambal goreng boemboe gedurende 2 minuten. Voeg de uien toe en bak tot ze glazig zijn. Voeg de sperziebonen en de eieren toe en verhit nog 2 minuten. Voeg eventueel wat water toe. Breng op smaak met zout en peper.
Neem de eieren uit de saus en snijd ze doormidden. Doe het groentegerecht op een schaal en leg er de eieren op.
Lekker met MeiAsia rode rijst en kroepoek.
Verhit 1 eetlepel wokolie in een kleine koekenpan en bak de gekookte eieren goudbruin. Neem ze uit de pan.
Verhit de rest van de olie in een wok en fruit hierin op laag vuur de sambal goreng boemboe gedurende 2 minuten. Voeg de uien toe en bak tot ze glazig zijn. Voeg de sperziebonen en de eieren toe en verhit nog 2 minuten. Voeg eventueel wat water toe. Breng op smaak met zout en peper.
Neem de eieren uit de saus en snijd ze doormidden. Doe het groentegerecht op een schaal en leg er de eieren op.
Lekker met MeiAsia rode rijst en kroepoek.
Mijn kookverhaal (Simone Rutten)
Less is more! Dit simpele gerecht verwent de smaakpapillen en is gemakkelijk op een leuke manier te presenteren.