Recept
« Terug naar recepten
Sambal Goreng Telor
PT30M
Sambal Goreng Telor
Een heerlijk sambal goreng telor recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Beaudine van Zoeren
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sambal Goreng Telor te bereiden
* Kook de eieren hard in 8 minuten. Pel en bewaar in warm water.
* Pel de uien en de knoflook. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn.
* Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de uienringen op een hoog vuur lichtbruin. Voeg de knoflook, de sambal, de suiker en de tomatenpuree toe en bak deze kort mee. Voeg 3 dl kokend water te en laat het geheel 4 minuten flink doorkoken.
* Roer de kokos door de saus en zet het vuur laag.
* Kerf de gepelde eieren lichtjes in zodat de smaak er beter intrekt. Voeg de eieren toe en warm ze ca. 5 minuten mee.
* Halveer eventueel de eieren, leg ze in en diepe schaal en schenk de warme saus erover.
* Pel de uien en de knoflook. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn.
* Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de uienringen op een hoog vuur lichtbruin. Voeg de knoflook, de sambal, de suiker en de tomatenpuree toe en bak deze kort mee. Voeg 3 dl kokend water te en laat het geheel 4 minuten flink doorkoken.
* Roer de kokos door de saus en zet het vuur laag.
* Kerf de gepelde eieren lichtjes in zodat de smaak er beter intrekt. Voeg de eieren toe en warm ze ca. 5 minuten mee.
* Halveer eventueel de eieren, leg ze in en diepe schaal en schenk de warme saus erover.
Mijn kookverhaal (Beaudine van Zoeren)
Ik vind het zelf een heerlijk recept. Let wel met kinderen op het kan soms best pittig zijn ;)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
b_eaudine zegt:
nieklaffra zegt:
groetjes Niki