Recept
« Terug naar recepten
Sambal Telor glutenvrij
PT20M
Sambal Telor glutenvrij
Een heerlijk sambal telor glutenvrij recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Dorry Hertog
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Uit het boek; Vechten met gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sambal Telor glutenvrij te bereiden
Kook de eieren in 6 (middel) tot 8 (large) minuten hard. Laat ze schrikken en pel ze. Pel ui en knoflook en hak ze grof. Hak de chilipepers in grove stukken. Pureer de ui, knoflook en chilipeper (ev incl. zaadjes) samen met een snuf zout in een vijzel of kruidenmolentje. Voeg zodra je een fijne pasta hebt de tomatenpuree toe en de geelwortel. Pers 1 limoen uit (bv met een vork) en verdeel de tweede in partjes. Verhit een wok op hoog vuur en schenk de olie erin. Fruit hierin de de boemboe 2 minuten. Voeg de eieren toe en bak ze 1 min. mee. Schenk 1 dl water in de pan, draai het vuur laag en haal de eieren eruit. Snij de eieren doormidden en leg ze met het snijvlak onder weer in de saus. Proef en maak op smaak met zout en limoensap. Geef er de rest van de limoen, rijst en een zoetzure komkommersalade bij.
Maak de rijst klaar volgens de aanwijzingen op het pak.
Komkommersalade zoetzuur:
Schil de komkommers, snijd in dunne plakjes en leg in een kom. Meng in een kleine kom de azijn, suiker en zout en giet over de komkommer. Meng goed. Roer de dille erdoor en breng op smaak met zout.
Maak de rijst klaar volgens de aanwijzingen op het pak.
Komkommersalade zoetzuur:
Schil de komkommers, snijd in dunne plakjes en leg in een kom. Meng in een kleine kom de azijn, suiker en zout en giet over de komkommer. Meng goed. Roer de dille erdoor en breng op smaak met zout.