Recept
« Terug naar recepten
Samosa met rundvlees, gebakken krieltjes en champignons
PT210M
Samosa met rundvlees, gebakken krieltjes en champignons
Een heerlijk samosa met rundvlees, gebakken krieltjes en champignons recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
restaurant Le Chat
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Samosa met rundvlees, gebakken krieltjes en champignons te bereiden
Verwarm de oven voor op 250 C. Leg het vlees in de schaal en peper en zout erop. Bedek het vlees met de tomatenpuree. Laat het 15 minuten gaar worden.
Ondertussen de ui en wortel in hele kleine blokjes snijden. De knoflook heel fijnsnijden. In de sudderpan de ui, knoflook en wortel aanfruiten in boter. Voeg het vlees toe en voeg er een flinke scheut port bij. Voeg water toe tot het vlees onder staat. Laat het vlees minimaal 3 uur zachtjes sudderen.
Snij de krieltjes en de champignons door de helft. Snij de bosui in kleine ringetjes. In een koekenpan de krieltjes met de chilipoeder, zout en peper (naar smaak) in boter aanbakken. Voeg de champignons toe en bak verder. Op het laatste moment (voor uitserveren) de bosui mee bakken.
Verwarm de oven voor op 180 C.
Haal het vlees uit de pan en laat het enigszins afkoelen. Pluk het vlees en bak het nog even lekker aan. Ui en wortel toevoegen aan het vlees. Meng dit goed.
Snij de filodeeg in lange repen. Leg het vleesmengsel bovenin de hoek (hou ruimte over om de rollen/vouwen). Vouw tot een driehoek en besmeer de filodeeg met een beetje eigeel. Leg ze ± 10 minuten in de oven om het gaar te bakken. Hou ze in de gaten, kan heel snel gaan. Draai ze halverwege even om.
Kook ondertussen de jus (waar je het vlees in gesudderd hebt) even in tot een dikkere massa. Schep wat saus (niet te veel) op het bord. Verdeel de krieltjes en champignons samen met wat veldsla erover. Leg per bord 3 driehoekjes erop, en klaar!
Eet smakelijk!
Ondertussen de ui en wortel in hele kleine blokjes snijden. De knoflook heel fijnsnijden. In de sudderpan de ui, knoflook en wortel aanfruiten in boter. Voeg het vlees toe en voeg er een flinke scheut port bij. Voeg water toe tot het vlees onder staat. Laat het vlees minimaal 3 uur zachtjes sudderen.
Snij de krieltjes en de champignons door de helft. Snij de bosui in kleine ringetjes. In een koekenpan de krieltjes met de chilipoeder, zout en peper (naar smaak) in boter aanbakken. Voeg de champignons toe en bak verder. Op het laatste moment (voor uitserveren) de bosui mee bakken.
Verwarm de oven voor op 180 C.
Haal het vlees uit de pan en laat het enigszins afkoelen. Pluk het vlees en bak het nog even lekker aan. Ui en wortel toevoegen aan het vlees. Meng dit goed.
Snij de filodeeg in lange repen. Leg het vleesmengsel bovenin de hoek (hou ruimte over om de rollen/vouwen). Vouw tot een driehoek en besmeer de filodeeg met een beetje eigeel. Leg ze ± 10 minuten in de oven om het gaar te bakken. Hou ze in de gaten, kan heel snel gaan. Draai ze halverwege even om.
Kook ondertussen de jus (waar je het vlees in gesudderd hebt) even in tot een dikkere massa. Schep wat saus (niet te veel) op het bord. Verdeel de krieltjes en champignons samen met wat veldsla erover. Leg per bord 3 driehoekjes erop, en klaar!
Eet smakelijk!
Mijn kookverhaal (Annemien )
Ooit eens gegeten in restaurant Le Chat in Cosne-sur-Loire (Frankrijk) Gisteren maar eens 'nagemaakt' voor onszelf, voordat ik het aan onze gasten voorschotel...!