Recept
« Terug naar recepten
Santen (cocosmelk en olie)
PT5M
Santen (cocosmelk en olie)
Een heerlijk santen (cocosmelk en olie) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Siegfried W. Felix
Bereidingstijd:
5 min
Personen:
X personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Overig
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Santen (cocosmelk en olie) te bereiden
3 kopjes olie + 2 kopjes cocos ophoogste stand blenderen, als massa vloeibaar is telkens klecine beetjes cocos toevoegen, e.a. herhalen.de vloeibare massa door de zeef in de deegkon gieten en even wegleggen en laten bezinken,hierna de olie uitschenken in een fles (namaak cocosolie) bezinksel is gelijk aan santanblok. "Verse santan" 1/2 blenderbeker warmwater,+/- 3-4 kopjes cocos malen en door de zeef in deegkonm gieten (vloeibaar)
M.Harkema zegt: