Verdeel de rijst over de voorverwarmde borden en leg er een een kippendij bij. Strooi de rozijnen er over en dan de amandelschaafsel.
Garneer met gesnipperd koreander blad.
Recept
« Terug naar recepten
Saoedische Kipschotel met Rijst (Kabsa)
PT120M
Saoedische Kipschotel met Rijst (Kabsa)
Een heerlijk saoedische kipschotel met rijst (kabsa) recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
MiddenOosten
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saoedische Kipschotel met Rijst (Kabsa) te bereiden
1).Zonodig de rijst wassen (eigenllijk altijd nodig om oa rijstmeel te verwijderen) en daarna te weken zetten in water.
2).Fruit de uien aan in de hete olie in een grote pan met dikke bodem en deksel. Ga door tot de uien mooi bruin geworden zijn.
3).Doe de knoflook er bij en roer gedurende 1 minuut goed om.
4).Dan gaat de tomaten concentraat er bij en de blokjes tomaat.
5).De kippendijen gaan er in om te worden voor gebakken gedurende 5 minuten.
6).De warme kippen bouillon gaat er dan bij met de geraspte wortel en de kruiden. Breng dit aan de kook, sluit met deksel en kook op z'n minst 30 minuten en langer als de kip nog niet gaar is. De kip moet door en door gaar zijn.
7).Haal de kip uit de pan en houd die warm in de oven.
8).Giet de rijst af en doe die daarna in de kokende bouillon. Het dekslel gaat weer op de pan en we koken 15 minuten.
9).Deksel van pan halen en rijst los werken, maar doorgaan met zachtjes koken, zolang de rijst nog niet gaar is. Ga ook door met het los werken van de rijst.
10).Laat rijst dan uitwasemen zonder het deksel.
2).Fruit de uien aan in de hete olie in een grote pan met dikke bodem en deksel. Ga door tot de uien mooi bruin geworden zijn.
3).Doe de knoflook er bij en roer gedurende 1 minuut goed om.
4).Dan gaat de tomaten concentraat er bij en de blokjes tomaat.
5).De kippendijen gaan er in om te worden voor gebakken gedurende 5 minuten.
6).De warme kippen bouillon gaat er dan bij met de geraspte wortel en de kruiden. Breng dit aan de kook, sluit met deksel en kook op z'n minst 30 minuten en langer als de kip nog niet gaar is. De kip moet door en door gaar zijn.
7).Haal de kip uit de pan en houd die warm in de oven.
8).Giet de rijst af en doe die daarna in de kokende bouillon. Het dekslel gaat weer op de pan en we koken 15 minuten.
9).Deksel van pan halen en rijst los werken, maar doorgaan met zachtjes koken, zolang de rijst nog niet gaar is. Ga ook door met het los werken van de rijst.
10).Laat rijst dan uitwasemen zonder het deksel.