Recept
« Terug naar recepten
Kipstoofpotje: zoet-zuur, met een pittige bite
PT60M
Kipstoofpotje: zoet-zuur, met een pittige bite
Een heerlijk kipstoofpotje: zoet-zuur, met een pittige bite recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipstoofpotje: zoet-zuur, met een pittige bite te bereiden
Kruid de in blokjes gesneden kipfilet en laat even intrekken.
Verhit olie in de braadpan en bak de kip snel rondom knapperig en bruin. Haal ze uit de pan en zet apart. Voeg eventueel wat olie of boter toe en bak de uien, knoflook en paprika aan. Voeg de kip weer toe. Voeg dan de ketchup, perzikblokjes, sambal, ketjap en wat van de siroop van de perziken toe en laat dit even zachtjes een minuut of 15 pruttelen. Eventueel naar smaak bijkruiden.
Verhit olie in de braadpan en bak de kip snel rondom knapperig en bruin. Haal ze uit de pan en zet apart. Voeg eventueel wat olie of boter toe en bak de uien, knoflook en paprika aan. Voeg de kip weer toe. Voeg dan de ketchup, perzikblokjes, sambal, ketjap en wat van de siroop van de perziken toe en laat dit even zachtjes een minuut of 15 pruttelen. Eventueel naar smaak bijkruiden.
Mijn kookverhaal (Anna Koudys)
Na enige tijd weer even aan het kokkerellen geslagen, het was een heerlijk gerecht. Even geen kookboeken erbij, maar zoals een goede vriendin altijd zegt: bij elkaar kappen en experimenteren. Het is een beetje een variant op de "pilaf", maar wel wat pit er in aangebracht.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.:D
Willemien uit Canada zegt:
Anna zegt:
Dat maakt het des te leuker om je "brouwsels" met elkaar te delen:D:D
Anna zegt:
Anna zegt:
derbyke zegt:
Anna zegt: