Recept
« Terug naar recepten
Sapi Kerrie. (Gekruid rundvlees met kerrie)
PT80M
Sapi Kerrie. (Gekruid rundvlees met kerrie)
Een heerlijk sapi kerrie. (gekruid rundvlees met kerrie) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
indische kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sapi Kerrie. (Gekruid rundvlees met kerrie) te bereiden
Pel de ui en de knoflookj en hak ze fijn. Wrijf de kokos fijn.
Kook de runderlappen met wat zout en peper. Laten uitlekken en de bouillon bewaren.
Week de kokos in warm water. Snij de lappen in blokjes en vermeng ze goed met de
djahé, ketoembar, chilipoeder, kerrie en het citroensap. Laat dit even intrekken.
Fruit dan in wat olie de ui, knoflook en het vlees voor circa 15 minuten. Giet er dan 3 kopjes
van de bouillon bij, de geweekte kokos en nog wat citroensap. Laat op een klein vuur alles
minstens nog een uur doorsudderen
Serveer bij witte rijst, een eigerecht, stukjes komkommer en Sambal Goreng Kol
Kook de runderlappen met wat zout en peper. Laten uitlekken en de bouillon bewaren.
Week de kokos in warm water. Snij de lappen in blokjes en vermeng ze goed met de
djahé, ketoembar, chilipoeder, kerrie en het citroensap. Laat dit even intrekken.
Fruit dan in wat olie de ui, knoflook en het vlees voor circa 15 minuten. Giet er dan 3 kopjes
van de bouillon bij, de geweekte kokos en nog wat citroensap. Laat op een klein vuur alles
minstens nog een uur doorsudderen
Serveer bij witte rijst, een eigerecht, stukjes komkommer en Sambal Goreng Kol