Recept
« Terug naar recepten
Saté van aardbeien met citroensorbet en eiwitbakje
PT120M
Saté van aardbeien met citroensorbet en eiwitbakje
Een heerlijk saté van aardbeien met citroensorbet en eiwitbakje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ad jansen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saté van aardbeien met citroensorbet en eiwitbakje te bereiden
Haal het kroontje van de aardbeien.. Rijg de aardbeien aan de satéstokjes.3. Verhit de suiker en kook deze tot een lichte karamel.4. Blus de karamel af met de aardbeienlikeur en 2 el water en laat het geheel op een laag pitje oplossen.
Leg de aardbeien in een ovenschaaltje en giet de karamel hierover.
Zet dit 5 minuten in een oven van 200 graden.
Maak een mengbeker vetvrij en klop de eiwitten met de poedersuiker stijf.
Meng de citroensap erdoor en lepel rondjes op een vetvrij papiertje.
Laat de eiwitbakjes 1 uur drogen op 100 graden.
Leg de aardbeiensate op een bord en giet de karamelsaus hierover.
Zet ook een eiwitbakje op het bord, schep er een bol citroensorbet op en leg hier weer een eiwitdakje op.
Decoreer met een aardbei en met reepjes citroenschilletjes.
Leg de aardbeien in een ovenschaaltje en giet de karamel hierover.
Zet dit 5 minuten in een oven van 200 graden.
Maak een mengbeker vetvrij en klop de eiwitten met de poedersuiker stijf.
Meng de citroensap erdoor en lepel rondjes op een vetvrij papiertje.
Laat de eiwitbakjes 1 uur drogen op 100 graden.
Leg de aardbeiensate op een bord en giet de karamelsaus hierover.
Zet ook een eiwitbakje op het bord, schep er een bol citroensorbet op en leg hier weer een eiwitdakje op.
Decoreer met een aardbei en met reepjes citroenschilletjes.
addie zegt:
Bedankt