Recept
« Terug naar recepten
Saté van Varkensvlees met Saté-Saus (VARIATIE)
PT210M
Saté van Varkensvlees met Saté-Saus (VARIATIE)
Ik heb zo'n idee dat ieder huishouden z'n eigen saté recept heeft, maar ook dat al die recepten sprekend op elkaar lijken. Ik kan alleen maar zeggen dat dit recept door ons het meeste wordt gebruikt. De hoeveelheden zijn "ongeveer" - hoeveelheden en hoeven dus niet precies te worden afgemeten of afgewogen. Doe maar een dotje. Het komt er niet zo nauw op aan. Er zullen dus best wel mensen zijn die denken : "Hé, dat lijkt mijn recept wel". Misschien is dat ook wel zo. Ik weet echt niet hoe mijn familie aan dit recept is gekomen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saté van Varkensvlees met Saté-Saus (VARIATIE) te bereiden
- Maak een marinade van de ketjap met gemberrasp ,citroensap ,sambal Badjak, ketjap manis, knoflook uit de pers, sjalot en suiker. Zorg er voor dat de suiker volledig is opgelost. Het eenvoudigst is om het geheel even te laten draaien in een keukenblender.
- Doe het vlees in de marinade en laat dat minstens 2 1/2 uur in de koelkast marineren.
- In tussentijd kan de saus worden gemaakt : Doe de pindakaas met de rest van de ingrediienten in een pannetje met dikke bodem en roer goed door tot een mooie egale dikke saus is verkregen. Niet laten koken ivm schiften!!! Houd de saus warm.
- Rijg de blokjes vlees aan de stokjes (3 of 4 blokjes per stokje) en zet de grillpan op het vuur
- Laat het vlees onder zo nu en dan omdraaien gaar worden. Evt. de grillpan iets inkwasten met bv rijstolie. Als de grillpan goed heet is, dan zal in ± 6 minuten het varkensvlees genoeg zijn gegaard.
- Het spreekt van zelf dat de stokjes ook op de BBQ kunnen garen of in de grill-oven
monique ottenbros zegt: