Recept
« Terug naar recepten
Sateh saus
PT30M
Sateh saus
Een heerlijk sateh saus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lies Melein
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
van vrienden gekregen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sateh saus te bereiden
Verhit de olie tot die begint te kleuren, dan uitje glazig bakken.
Voeg daarna de pindakaas, sambal en de knolookpoeder toe.
Laat alles onder voordurend nog een minuut zachtjes bakken.
Schenk daarna zoveel kokend water bij de pinda massa tot een dikke saus verkregen is.Laat de saus enkele minuten zachtjes door pruttelen . Roer regelmatig door.
Voeg de ketjap, suiker, citoensap, ketoembar en laos toe.
Verder op smaak maken met sambal en ketjap
Voeg daarna de pindakaas, sambal en de knolookpoeder toe.
Laat alles onder voordurend nog een minuut zachtjes bakken.
Schenk daarna zoveel kokend water bij de pinda massa tot een dikke saus verkregen is.Laat de saus enkele minuten zachtjes door pruttelen . Roer regelmatig door.
Voeg de ketjap, suiker, citoensap, ketoembar en laos toe.
Verder op smaak maken met sambal en ketjap
Mijn kookverhaal (Lies Melein)
Heerlijk bij sateh babi
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hans de Koning zegt:
ger2 zegt:
Ik maak hem zo al 49 jaar vanaf dat ik getrouwd ben. Uiteraard met adviezen van een marine kok. Ik maak hem zelf vaak met 3 kg tegelijk klaar en doe er een spriet Sereh bij. Dan vries ik hem in in hapklare blokken van 250 cc. Gaat prima, heel lekker met een satétje patat.
liz1 zegt: