KookJij

Sauce Gribiche

Een heerlijk sauce gribiche recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
  2. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sauce Gribiche te bereiden

- ei fijnhakken
- augurk(en) klein snijden

Alles goed mengen en laten intrekken!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

truitje

truitje zegt:
Misschien ben ik een onbenul hoor, maar wat voor basis-saus??:o:o:o
semih

semih zegt:
Deze site is bedoelt om je eigen recepten op te zetten,gewoon voor de plezierkoks onder ons,ik heb deze saus geprobeerd en vond hem lekker,iedereen kookt op zn eigen manier en voegt zn eigen ingrediënten toe,dat maakt het net leuk.
Sammy

Sammy zegt:
Als basis voor deze saus moet je mayonaise nemen, en zeker geen zelfverzonnen "basissausje", dit doet de Sauce Gribiche teniet. De hoeveelheid mosterd komt nogal nauw, en meestal zit er ook peterselie en dragon in.:(
Mary-anne

Mary-anne zegt:
Dit is een sauce Gribiche, die uit Frankrijk komt. Een saus die met mayonaise gemaakt wordt en waarin cornichons horen en inderdaad hardgekookt ei, waarvan het eiwit in julienne reepjes gesneden wordt. Deze saus lijkt er een beetje op, maar is het zeker niet...
semih

semih zegt:
Misschien een idee om dat er dan toch bij te zetten, ik dacht dat het een saus was voor bv salades of zo, gezien de ingrediënten. Zo heb ik hem dus ook gebruikt en hij was echt heerlijk! Heb er wel nog wat verse peterselie doorgedaan.
kruidenvrouwke

kruidenvrouwke zegt:
Semih, ik zie dat je overal commentaar op hebt. Kijk eens bij "categorie", dan zie je dat deze saus geschikt is voor bij de BBQ of als broodbeleg.
semih

semih zegt:
en dan?:? wat doe je dan met die saus?